Alertă de COD ROȘU de inundații în județul Brașov. Ploile au făcut deja pagube la Dumbrăvița

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ploile abundente din ultimele 24 de ore au provocat probleme la Dumbrăvița în județul Brașov. Drumul Județean 112J a fost inundat, iar apa a ajuns și în gospodăriile a doi localnici. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de COD ROȘU de inundații. Prefectul județului Brașov a convocat Comandamentul pentru Situații de Urgență și s-a deplasat imediat la Dumbrăvița.

”Imediat ce am primit alerta de Cod Roșu pe intervalul 20:45 – 24:00, am convocat Comandamentul pentru Situații de Urgență, toate informațiile operative le-am centralizat, ne-am deplsat la fața locului cu două detașamente de pompieri de la ISU. Am decongestionat Drumul Județean care a fost acoperit de ape, nu în ultimul rând, acționăm cu două motopompe pentru a degreva de apă două gospodării. În case nu a ajuns apa. Situația este sub control.” A declarat pentru Transilvania News, Ciprian Băncilă, Prefectul Județului Brașov.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, a declarat pentru Transilvania News, ca au mai fost afectate aproximativ 30 de hectarede teren arabil. De asemenea s-au format diguri de nisip pentru a nu mai pătrunde apa pe Drumul Județean.

Conform unui comunicat de presă emis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe afluenții de stânga ai râului Olt aferenţi sectorului aval s.h. Hoghiz-amonte confluenţă Lotrioara din judeţele Braşov şi Sibiu. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile: Porumbacu, Avrig şi Arpaşu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here