Mureș: A început expoziția GastroPan: cel mai mare eveniment culinar al anului!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Cel mai mare eveniment autohton ce expune ultimele inovaţii din panifciaţie, cofetărie şi gastronomie se desfăşoară în perioada 7-9 aprilie la Centrul Expo President din Târgu Mureş. Timp de 3 zile vizitatorii sunt aşteptaţi cu o gamă largă de soluţii şi tehnologii, dar şi cu numeroase concursuri susținute în cadrul expoziției. Lideri ai asociaţiilor internaţionale de profil vor înmâna câştigătorilor trofeele Pâinea şi Tortul Anului 2016.

TEHNOLOGIA ȘI PROFESIONALISMUL ÎN PRIM PLAN

133 furnizori de talie mondială de pe 4 continente, din țări precum Egipt, SUA, Germania, Franța, Grecia, Serbia, Bulgaria, Polonia, Olanda și China, expun la GastroPan 2016, pe o suprafață de 7.000mp, o serie de soluţii şi tehnologii inovatoare, specialiștii din țară fiind aşteptaţi cu oferte speciale, campanii de degustări, demonstraţii practice, idei de afaceri, lansări de produse noi.

La GastroPan puteţi urmări modul de funcţionare a celor mai noi maşini de procesat şi modelat aluatul şi a celor mai eficiente cuptoare sau puteţi învăţa ultimele tehnici de lucru de la maeştri cofetari, brutari şi bucătari talentaţi. Vizitând expoziţia puteţi descoperi toate echipamentele, ustensilele şi ingredientele necesare pentru a dezvolta o afacere competitivă în domeniul panificaţiei, cofetăriei sau al ospitalităţii.

CE ADUCE NOU EXPOZIȚIA GASTROPAN FAȚĂ DE ANUL TRECUT?

ȘANSE EGALE PENTRU BRUTĂRIILE ARTIZANALE ȘI INDUSTRIALE
Una din noutățile acestei ediții GastroPan este crearea a două subcategorii la competiția pentru titlul „Pâinea Anului 2016”, în funcție de procesele tehnologice (artizanale sau industriale) și cantitățile produse. Se urmărește astfel pe de o parte valorificarea talentelor micilor producători, dar și aprecierea investițiilor în cercetare și dezvoltare ale producătorilor industriali. La secțiunea Panificație-Patiserie concurenții se vor întrece în obținerea celor mai bune produse de patiserie din aluat fraged, precum și în crearea celor mai reușite piese artistice din aluat de panificație. Tematica categoriei Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie este Povești din copilărie.

CARNAVALUL ȘI TRADIȚIILE REINVENTATE, TEME PENTRU COFETARI
Secțiunea Cofetărie din cadrul competițiilor este una dintre cele mai disputate, la care concurează numeroși cofetari, artiști și decoratori de torturi din toată țara. Pentru câștigarea trofeului Tortul Anului 2016 concurenții vor fi provocați să dezvolte gusturi originale, creative și gustoase, inspirându-se totodată din tradițiile culinare românești. Pe de altă parte, categoria Creație Artistică aduce ca noutate o tematică bogată și interesantă – Carnavalul, capabilă să exploreze fantezia și creativitatea concurenților.

BUCĂTARII SE ÎNTREC ÎN PREPARATE SĂNĂTOASE ȘI ÎN ARTA SCULPTURII CULINARE
La secțiunea Gastronomie, bucătari reprezentând restaurante din toată țara au la dispoziție două categorii de concurs. Categoria Platouri Reci vine cu o tematică de actualitate “Sănătatea în Farfurie”, concurenții având sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 8 persoane, din ingrediente la alegere. Concurenții cu un spirit artistic mai dezvoltat își pot întrece talentele la categoria Sculptură în Fructe și Legume, unde vor trebuie să prezintă o piesă care să respecte tematica impusă: „Decorații de Nuntă”.

Expoziţia GastroPan poate fi vizitată pe bază de talon de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro.
Pentru detalii contactaţi organizatorii la telefon 0266-219.392 sau 0733-313.042!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here