Cornel George Comșa – candidatul anti-sistem al Brașovului

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com
Candidatul independent la Primăria Brașov Cornel George Comșa a iesit astăzi din ritmul obisnuit de pre-campanie, acela de a detalia capitol cu capitol Programul de dezvoltare a Brașovului si a abordat doua subiecte politice in conferința saptamanala de presa.
În prima parte – pe care a numit-o “Politica reală in campanie”, a descris modul in care marile partide PSD si PNL intentioneaza sa isi imparta zonele de influenta in judet si a tras un semnal de alarma pentru implicarea cetatenilor care isi doresc schimbarea.
” În urmă cu patru ani am iesit in strada sa dam jos Guvernul Mihai Razvan Ungureanu si am reusit. Doi ani mai tarziu am iesit in strada sa oprim Proiectul Rosia Montana Gold Corporation si am reusit sa-l oprim. Dupa Colectiv am iesit in strada si am dat jos Guvernul Ponta. Din pacate, niciodata nu am propus nimic nou, nu am avut pregatit un Guvern al schimbarii, un Guvern al strazii, care sa produca schimbarea in bine pe care ne-o doream. Prin urmare, am schimbat PDL cu USL, apoi PSD cu PNL, asigurand prin fortele noastre incă o rotatie intre cei care controleaza totul in Romania de 26 de ani.
In Brasov, rezultatul este, astazi, ca PNL si PSD se inteleg cine ia Primaria si cine Consiliul Judetean in timp ce noi ne preocupam de democratie si pluralism. Analiza mea spune ca fostul PDL face toate eforturile sa isi mentina controlul asupra Primariei, cedand, la intelegere Presedintia Consiliului Judetean catre PSD. Oamenii care au detinut controlul vor sa il detina in continuare. O sa vedem pana pe 26 aprilie chestiuni aparent surprinzatoare, oameni de la care te asteptai sa faca un pas in spate cum vor reveni in forta sa isi revendice teritoriul. Asta, in timp ce brasovenii nu au nici o reactie, iar noi, candidatii independenti, ne luptam cu birocratia din primarie si politia locala sa strangem macar semnaturile sa participam.”
Comsa a mai aratat ca, in competitia pentru Primarie teoria lui se verifica, intrucat PSD-ul isi imparte voturile intre trei candidati pesedisti – cel oficial si doi recent iesiti din partid, dar care vor revendica voturi din acelasi bazin electoral. Prin divizarea voturilor, nici unul nu va avea vreo sansa.
Candidatul oficial sunt convins ca stie ca este lansat la sacrificiu, dar accepta situatia. La fel stie si candidatul PNL( fost PDL), constient ca nu va conduce Brasovul vreodata. Singurii care pierd in aceasta ecuatie politica sunt cei din vechiul PNL, de la care este de asteptat o reactie – a mai spus Comșa
Comsa si-a incheiat scurta diagnoza asupra combinatiilor dintre marile partide si grupuri de interese cerand brasovenilor sa isi reactiveze simturile politice si sociale si sa investeasca mai multa incredere in oamenii noi, care sunt straini de aceste manevre politice ascunse.
In a doua parte a conferintei candidatul independent a detaliat lupta anti-sistem in care s-a angajat, si piedicile pe care le intalneste zi de zi in incercarea de a conta in competitia cu PSD si PNL.
In timp ce candidatii marilor partide au deja semnaturile stranse, au ocupat cele mai scumpe si mai vizibile afisaje din oras, si li se aproba in regim de urgenta orice solicitare in fata autoritatilor, eu si inca vreo doi candidati anti-sistem suntem tracasati zilnic de reprezentantii autoritatilor locale. Stam cate o luna sau mai mult ca sa obtinem un amarat de cort, stam saptamani in sir sa ne putem afisa meshurile iar oamenii nostri care strang semnaturi mai sunt si fugariti de politia locala peste tot in oras. Am avut si doresc sa am in continuare un comportament civilizat, insa, daca excesul de zel va continua si in saptamanile viitoare, ma simt indreptatit sa il consider abuz in serviciu, si voi actiona ca atare, in calitatea mea de parlamentar.
SISTEMUL nu isi doreste schimbarea, se zbate si se opune oricarui posibil candidat care poate reprezenta un pericol, care poate aduce schimbarea adevarata, nu doar schimbarea partinica, ingusta, cu care ne amagim o data la patru ani.
Apelul meu este catre autoritatile locale, sa nu isi depaseasca atributiile, sa ne lase libertatea de a concura si de a-i lasa pe brasoveni sa decida daca suntem buni sau nu. Orice piedica pe care ne-o ridica intr-o competitie ca aceasta este nu numai nedemocratica, dar si ilegala, si ma voi asigura ca va fi contracarata ca atare – a incheiat Comsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here