Bistrița-Năsăud: Amenzi de 18.000 de lei pentru activităţi comerciale ilicite

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

La data de 5 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa Năsăud, au efectuat controale şi verificări de specialitate, la unităţi comerciale de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud şi asupra mijloacelor de transport public de marfă şi persoane, având ca scop prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului cu mărfuri contrafăcute.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18000 de lei, prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi au fost confiscate mărfuri, în valoare de 4425 de lei.

Totodată, au fost depistate în trafic 5 mijloace de transport persoane şi marfă, efectuându-se verificări asupra mărfurilor transportate, precum şi a documentelor de transport aferente.

Ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că 56 de articole de îmbrăcăminte, aflate într-un mijloc de transport, sunt susceptibile a fi contrafăcute, acestea purtând reprezentări grafice ale unor mărci notorii, identice cu mărcile cunoscute în România.

Faţă de reprezentatul legal al unei întreprinderi individuale, cu sediul social în judeţul Maramureş, bănuit că ar fi achiziţionat bunurile dintr-un complex comercial din municipiul Bucureşti, cunoscând faptul că acestea ar fi contrafăcute, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a reprezentantului legal al întreprinderii individuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here