Mureș: Peste 100 de elevi vor face naveta la alte unități de învățământ, după ce acoperișul școlii din Stânceni a luat foc

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

CITEȘTE ȘI: Mureș: Ciprian Dobre: Din toamnă, elevii din Stânceni se vor întoarce la şcoala lor

Peste 100 de elevi vor face naveta la alte unități de învățământ, după ce acoperișul școlii din Stânceni a luat foc. În a doua parte a zilei de 4 aprilie, la Școala Gimnazială Stânceni din județul Mureș a avut loc un incendiu la acoperișul clădirii. Din fericire, la ora la care s-a produs incidentul, în şcoală nu se afla niciun elev, orele de curs fiind încheiate.

Elevii vor face naveta la alte două unități de învățământ, până când se vor găsi soluții pentru reabilitarea clădirii afectate. Astăzi, inspectorul școlar general, al județului Mureș, s-a deplasat la Stânceni pentru demersurile necesare.

”O echipă de inspectori școlari coordonată de inspectorul școlar general Ștefan Someșan s-a deplasat la fața locului și împreună cu conducerea școlii și autoritățile locale au identificat cele mai bune soluții pentru reluarea procesului instructiv-educativ de către elevi. Astfel, clasele V-VIII își vor desfășura orele la școala din satul Meștera, iar clasele 0-IV la școala din satul Ciobotani.” Se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul Școlar Mureș.

În acest moment, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, a fost deschisă o anchetă și se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei izbucnirii incendiului.

Conform ISU Harghita, aproximativ 800 mp au fost afectați în urma incendiului, iar intervenția pompierilor a durat aproape cinci ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here