Mureș: Ciprian Dobre: Din toamnă, elevii din Stânceni se vor întoarce la şcoala lor

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

La iniţiativa președintelui Consiliului Județean, Ciprian Dobre, consilierii judeţeni vor lua în discuţie, în şedinţă din luna aprilie, alocarea unei sume din fondul de rezervă al judeţului, pentru refacerea şcolii din Stânceni, care a ars la începutul săptămânii.

Preşedintele Consiliului Judeţean a avut o întâlnire cu autorităţile locale din Stânceni şi cu reprezentanţi ai instituţiilor implicate în investigarea cauzelor incendiului.

În acest moment, unitatea şcolară nu este funcţională, pagubele fiind majore la nivelul sălilor de curs şi a dotărilor tehnice. Acoperişul şcolii a ars în întregime.

Începând de miercuri, cei 25 de copii care frecventau grădiniţă din incinta şcolii se vor muta într-un spaţiu nou, din centrul comunei.

Elevii claselor primare vor ţine cursurile la Ciobotani, iar cei din ciclul gimnazial se vor muta, tot de miercuri, la Meştera.

“La întâlnirile de la Stânceni, s-au stabilit două lucruri: că incendiul de luni seara nu s-a soldat cu victime, ceea ce, până la urmă, este cel mai important. Pe de altă parte, împreună cu primarul şi viceprimarul comunei, s-au stabilit paşii necesari ca, în şedinţa din aprilie, să putem aloca sumele necesare pentru refacerea şcolii, din fondul de rezervă al judeţului. La toamnă, elevii din Stânceni se vor întoarce la şcoala lor”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre.

CITEȘTE ȘI: Mureș: Peste 100 de elevi vor face naveta la alte unități de învățământ, după ce acoperișul școlii din Stânceni a luat foc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here