Sibiu: Formare în domeniul prevenirii consumului de droguri, pentru psihologii și asistenții sociali

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În perioada februarie — martie 2016, Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Sibiu, a organizat sesiuni de formare de bază în adicții, la care au participat 40 de specialiști din domeniul protecției copilului.

Sesiunile de formare s-au desfășurat pe parcursul a 5 zile, însumând 20 ore de învățare, au fost destinate psihologilor și asistenților sociali din județul Sibiu și au fost susținute de specialiști din cadrul CPECA Sibiu.

Tematicile abordate au vizat tendințele fenomenului consumului și traficului de droguri în România, principalele categorii de droguri și efectele acestora, fenomenul substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, noțiuni utilizate în domeniul drogurilor și semnele consumului de droguri, cadrul legal și sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistență destinat persoanelor dependente de droguri, noțiuni și concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri.

Activitățile se încadrează în Planul de Acțiune pentru implementarea Strategiei Județene Antidrog în perioada 2013 — 2016, cap. III — Coordonare, activitatea 6.2. ‘Implementarea de programe comune de formare de bază și continuă în domeniul cererii și ofertei de droguri la nivel central și teritorial, destinate specialiștilor cu atribuții în domeniu, (psihologi, asistenți sociali, cadre medicale, farmaciști, cadre didactice, specialiști MAI și din mediul penitenciar, judecători, procurori etc.), organizate după principiul multi-disciplinarității’.

Formarea specialiștilor la nivel local reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa și conștientiza personalul din instituțiile publice locale și societatea civilă cu privire la consecințele consumului de droguri asupra individului.

Agenția Națională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituțională, în vederea prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică și a altor specialiști din structuri cu atribuții în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here