Directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov, trimis în judecată de DNA

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată,* sub control judiciar, a inculpaților:

MIHĂILĂ MARIUS, director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

— intermedierea sau înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale/financiare în cadrul unei societăți cu obiect de activitate specific, de către funcționarul public, care are sarcina de a supraveghea și controla operatorul economic privat, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit, în formă continuată,

— efectuarea de operațiuni financiare, ca activități de producție, comerț sau prestări servicii, incompatibile cu funcția atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

— încheierea de tranzacții financiare de către funcționari publici, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției, sau însărcinării, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuă.

— instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 fapte), în formă continuată,

CRISTEA BOGDAN, șef Serviciu cadastru din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

— intermedierea sau înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale/financiare în cadrul unei societăți cu obiect de activitate specific, de către funcționarul public, care are sarcina de a supraveghea și controla operatorul economic privat, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit, în formă continuată,

— efectuarea de operațiuni financiare, ca activități de producție, comerț sau prestări servicii, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

— încheierea de tranzacții financiare de către funcționari publici, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției, sau însărcinării, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

— instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

— abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

— instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

— uz de fals, în formă continuată.

În același dosar mai sunt cercetate, în stare de libertate, alte șapte persoane.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 1 noiembrie 2012—octombrie 2015, inculpatul Mihăilă Marius, în calitate de director interimar al O.C.P.I. Brașov, a oferit consiliere și a îndrumat persoane fizice și juridice care doreau să obțină lucrări cadastrale, către anumite persoane, persoane fizice autorizate să efectueze lucrări cadastrale, geodezie și cartografie și totodată angajați ai unei societăți comerciale specializată în astfel de servicii, controlată de directorul O.C.P.I. Brașov Mihăilă Marius.

Referitor la societatea comercială respectivă, inculpatul a deținut calitatea de asociat și de administrator până în luna octombrie 2013, iar ulterior acestei date a continuat să controleze firma prin intermediul unui inculpat,  în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Totodată, inculpatul Mihăilă Marius s-a implicat și în soluționarea nemulțumirilor clienților generate de faptul că angajații firmei respective își îndeplineau cu întârziere lucrările cadastrale astfel obținute.

(…)

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (D.N.A Brașov)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here