Brașov: Acține de amploare a polițiștilor locali în cluburile din oraș! Vezi ce amenzi au aplicat

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Polițiștii locali au fost în cluburile de noapte din Brașov! Ei au verificat în special aplicarea legii antifumat în localurile brașovene, însă au urmărit și dacă unitățile comerciale vizate dețin autorizații de funcționare.

Cu această ocazie, au fost prinși în baruri și primii fumători, care au încălcat Legea 349/2002. Astfel, trei brașoveni au fost sancționați cu câte 100 de lei fiecare, din cauză că au fost surprinși consumând tutun în incinta barului. Pe aceasta speță, au fost singurele amenzi aplicate, însă în timpul controalelor, echipele de intervenție de la Locală au cerut administratorilor de localuri și documentele de funcționare (HCL 116/2007 – Regulamentul privind comercializarea produselor și serviciilor de piață în municipiul Brașov). Din cele zece unități comerciale inspectate, una funcționa fără documentația necesară, motiv pentru care a primit o amendă de 1500 de lei și masură complementară: intrarea în legalitate în termen de 30 de zile. De asemenea, au mai fost amendate (HCL 432/2007 – privind obligativitatea afișării programului de funcționare a firmelor, indiferent de profil, care își desfășoară activitatea în clădiri care au în componență și vecinatatea lor locuințe) alte două localuri care erau deschise publicului, deși conform orarului de funcționare ar fi trebuit să aibă lacătul pe ușă. Fiecare administrator a fost amendat cu câte 200 de lei.

În această perioadă, polițiștii locali împart, în fiecare locație inspectată flyere create în scopul derulării Campaniei pentru implementarea Legii antifumat.

Precizăm , de la data apariției Legii 15/2016, oamenii legii au aplicat patru sancțiuni în valoare totală de 300 de lei. Astfel, un brașovean a fost surprins cu țigara aprinsă într-un bar, altul într-o stație RAT Brașov, iar doi minori au fost amendați pentru că fumau în parc, în locul de joacă pentru copii.

Poliția Locală Brașov continuă acțiunile preventive antifumat, dar și verificările privind implementarea Legii 15/2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here