Mii de persoane au dat ”check-in” la Festivalul Jazz in the Park, la Bogata, jud.Mureș

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Aproximativ 4.000 de persoane au luat parte astăzi la Festivalul Jazz in the Park, ce a avut loc în localitatea Bogata, județul Mureș. Participanții au petrecut cu preparate tradiționale și concerte.

După ce rapperul Snoop Dogg a confundat pe rețelele de socializare comuna Bogata din județul Mureș cu Bogota columbiană, localitatea mureșeană a devenit celebră în presa românească și internațională

În acest context, organizatorii festivalul Jazz in the Park, de două ori finalist la European Festival Awards, au organizat o ediție specială. Maria Răducanu, Jazzybirds, Les Nuages și Danaga au concertat la Bogata.

Participanții au luat parte și la o campanie de strângere de fonduri pentru amenajarea unui parc în comună. În urma donațiilor s-au strâns câteva mii de lei, au anunțat organizatorii.

„Era păcat ca această întâmplare să rămână numai un prilej de discuții și de glume pe internet. Comuna Bogata are un mare capital de imagine acum și îl poate fructifica dacă se adună suficienți oameni care vor acest lucru. Noi am fost acolo, am văzut locurile: satul e înconjurat din trei părți de râul Mureș, e de o liniște ancestrală și de o mare frumusețe, iar oamenii sunt primitori și creativi. Dacă administrația, comunitatea și românii în general se mobilizează, se prea poate ca Snoop să schimbe, dintr-o mare întâmplare, soarta localității”, ne spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Fenomenul Bogata

Bogata este o comună cu 2.000 de locuitori, devenită celebră după ce rapperul american Snoop Dogg și-a dat din greșeală check-in pe Facebook în județul Mureș, în timp ce încerca să dea check-in în capitala Columbiei, Bogota. Românii s-au entuziasmat repede pe internet, au creat grupuri și evenimente pe Facebook în care îi cer artistului să vină în Bogata, ba chiar au creat și un site pentru micuța localitate mureșeană:www.visitbogata.com.

Valul viral a ajuns în toată presa din România și în publicații importante din străinătate și s-a întors repede la Snoop, care a publicat zilele trecute o nouă postare pe Facebook. El a declarat că ia în considerare să vină în România și le-a recomandat urmăritorilor săi să viziteze Bogata.

Mai multe informații despre festival, noutăți în timp real de la ediția Bogata a festivalului, precum și detalii despre participarea la eveniment și despre procedura de donații pentru amenajarea parcului din Bogata pot fi găsite pe www.jazzinthepark.ro și pe paginawww.facebook.com/jazzintheparkromania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here