Proprietarii Castelului Bran, pasibili de amendă dacă nu repară unul dintre zidurile fortificației

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că administratorii Castelului Bran sunt pasibili de amendă dacă nu repară unul dintre zidurile fortificaţiei, de pe care a căzut tencuiala şi se vede cărămida din secolul al XVII-lea.

“Pe latura dinspre Moeciu a Castelului Bran a căzut tencuiala şi se vede deja cărămida din secolul al XVII-lea. Împreună cu arhitectul şef am trimis o adresă la Ministerul Culturii şi una la proprietarul Castelului. Proprietarul ne-a dat răspuns că a făcut investiţii de mai multe milioane de euro în ultimii ani la Castelul Bran. Am mai făcut încă o adresă, la care aşteptăm un răspuns concret, referitor la reparaţia pe care trebuie să o facă la zidul unde au apărut problemele. Următorul pas va fi o amendă”, a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Având în vedere că este vorba despre un monument de interes naţional de categorie A, amenda poate ajunge şi la 100.000 de lei, a mai spus Adrian Gabor.

Castelul Bran a fost vizitat anul trecut de 630.206 vizitatori, veniturile totale aferente fiind de 16.418.918 lei, în creştere cu 31,39% comparativ cu anul 2014, au precizat pentru AGERPRES administratorii Castelului. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here