Bistrița-Năsăud: Peste 430 de familii, fără alocație de susținere din cauza absențelor acumulate de către copii

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Peste 430 de familii din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au ales cu alocaţia de susţinere diminuată sau suspendată din cauza numărului mare de absenţe acumulate de către copiii acestora în primul semestru al anului şcolar în curs, potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS).

Pentru 198 de familii, plata alocaţiei a fost suspendată în întregime, pentru maximum şase luni, deoarece copiii lor fie au înregistrat mai mult de 20 absenţe nemotivate, fie au abandonat şcoala. Suma totală oprită de la plată se ridică la aproximativ 43.000 lei.

În plus, în cazul altor 237 familii, alocaţia a fost diminuată pe o perioadă de trei luni, după cum urmează: la două familii cu 60%, la 13 familii cu 50%, la 14 familii cu 40%, la 208 familii cu 20%. Aceste diminuări se ridică la aproximativ 11.000 lei.

Potrivit situaţiei remise AJPIS de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, în primul semestru au înregistrat absenţe nemotivate 2.308 de elevi care provin din familii beneficiare ale alocaţiei de susţinere, iar diminuările s-au impus în 540 dintre aceste cazuri, unii dintre copii fiind fraţi.AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here