Prefectul Brașovului solicită sprijin Ministerului Sănătății pentru construirea unui nou spital public de urgență

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Prefectul județului Brașov, Ciprian Băncilă, a avut o primă întrevedere cu managerii unităților sanitare din municipiul Brașov, prilej cu care au fost discutate problemele cu care se confruntă aceste unități.

O problemă generală evidențiată în cadrul discuțiilor este nivelul maximal pentru alocația de hrană a pacienților din spitalele publice, așa cum este prevăzut de HG 429/2008, care nu acoperă costurile necesare pentru consumurile colective din unitățile sanitare. În prezent, baremul privind alocațiile de hrană este situat între 7 și 13 lei /zi pentu bolnavii adulți și între 1,8 și 14,5 lei/ zi pentru bolnavii copii.

În acest context, s-a propus inițierea unui demers legislativ pentru creșterea nivelului maximal al alocației de hrană pentru pacienți, ceea ce ar permite cheltuirea sumelor necesare din bugetele existente ale spitalelor. Prefectul Ciprian Băncilă a preluat această problemă, urmând să inițieze demersurile necesare către Ministerul Sănătății în vederea promovării unui proiect de act normativ.

Totodată, prefectul județului Brașov a transmis Ministerului Sănătății memoriul formulat de către Asociația Noul Spital al Brașovului prin care se solicită sprijinul în vederea construirii în Municipiul Brașov a unui spital public de urgență, clinic, de rang regional, solicitarea fiind însoțită de argumente de ordin: strategic, teritorial, demografic, social, economic, financiar și educațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here