Hunedoara: Corpul de control al Consiliului Județean verifică activitatea operatorului regional de apă

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Corpul de control al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a început luni o serie de verificări la operatorul regional de apă SC Apa Prod SA Deva, în contextul în care compania este subordonată instituţiei administrative, iar la finalul săptămânii trecute a fost nevoită să oprească apa rece din cauză că aceasta era tulbure.

Sistarea serviciului a afectat, vinerea trecută, peste 100.000 de locuitori din 11 localităţi, inclusiv Deva, Călan şi Simeria, fără ca populaţia să fie anunţată în prealabil.

Corpul de control va verifica contractele de lucrări existente pentru înlocuirea vechii conducte de apă, cuplarea noii magistrale fiind cauza principală, care dus la creşterea turbidităţii apei. Echipa de control va urmări modul în care au relaţionat executantul şi beneficiarul lucrării, respectarea termenelor, recepţiile efectuate pe parcursul lucrării.

‘Se impune o analiză fermă pe axa dintre unitatea de implementare a proiectului – executantul lucrărilor, să vedem unde s-a greşit, pentru că această situaţie nefericită de vineri a avut o cauzalitate clară’, a declarat luni preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David.

Deocamdată nu s-a luat nicio decizie în privinţa conducerii companiei de apă, preşedintele CJ Hunedoara aşteptând raportul Corpului de control.

Preşedintele CJ Hunedoara a mai spus că operatorul de apă a comunicat într-un mod deficitar cu autorităţile şi cu populaţia, astfel că s-a cerut sistarea tuturor contractelor pe care Apa Prod le are cu echipa de comunicare.

‘S-a comunicat foarte prost în incidentul de vinerea trecută. Sistarea apei în pripă, neanunţată, de către operatorul regional a condus la o stare de nelinişte în rândul populaţiei’, a apreciat David.

Incidentul care a lăsat consumatorii fără apă rece, aproape 20 de ore, a fost cauzat de înlocuirea vechii conducte de aducţiune cu una nouă. Debitul de apă de pe noua conductă era de circa 800 de m/s, ceea ce a antrenat, într-o primă fază, toate depunerile existente pe interior, acestea ajungând, în final, la robinetele din locuinţe. Din acest motiv, a fost nevoie să se oprească apa rece la toţi consumatorii.AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here