Harghita: Zeci de persoane au petrecut pe pârtie a doua zi a Paștelui Catolic

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Zeci de persoane şi-au petrecut pe pârtia din Băile Harghita a doua zi a Paştelui Catolic, condiţiile de schi fiind foarte bune.

Sinka Mihaly, responsabilul cu publicul al unui parc de aventură din Băile Harghita, a declarat, pentru AGERPRES, că în ultima săptămână a nins abundent în zonă, stratul de zăpadă nou depus fiind de 25 cm, la care se adaugă zăpada artificială de pe pârtie, ceea ce face ca schiorii să beneficieze de condiţii foarte bune.

‘La sfârşitul săptămânii am avut foarte mulţi turişti din Ungaria pe pârtie, iar astăzi sunt mai mult tineri din Harghita, care au aflat că se schiază şi au venit să profite de acest lucru, mai ales că a fost zi liberă’, a declarat Sinka Mihaly.

Acesta recunoaşte că, cel mai probabil, sunt ultimele zile de schiat şi că aşteaptă vremea mai caldă pentru a deschide parcul de aventură din staţiune.

Condiţii foarte bune de schi sunt şi pe pârtiile din zona Harghita Mădăraş, dar acolo turiştii sunt aşteptaţi doar la sfârşitul săptămânii.

Administratorul pârtiilor din zonă, Sipos Zoltan, a declarat pentru AGERPRES că stratul de zăpadă este de aproximativ 50 de centimetri, iar iubitorii sporturilor albe pot veni în fiecare week-end să schieze sau să se dea cu snowboard-ul.

Întrucât pârtiile sunt situate la o altitudine de aproximativ 1700 m, Sipos Zoltan crede că şi în aprilie vor fi condiţii de schi la Harghita Mădăraş.

În Harghita se înregistrează, în continuare, temperaturi scăzute, luni dimineaţa mercurul termometrelor arătând, la Miercurea Ciuc, valoarea de minus 7 grade Celsius. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here