Mureș: O mie de oameni așteptați la Festivalul Jazz in the Park, în comuna Bogata, făcută celebră de Snoop Dogg

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O mie de oameni sunt aşteptaţi pe 3 aprilie, de la ora 12.00, la prima ediţie specială a Festivalului Jazz in the Park, care va avea loc pe fostul teren de fotbal din comuna mureşeană Bogata, au anunţat vineri, organizatorii.

Vor concerta Maria Răducanu, Jazzybirds, Les Nuages şi Danaga.

“După ce rapperul Snoop Dogg a confundat pe reţelele de socializare comuna Bogata din judeţul Mureş cu Bogota columbiană, localitatea mureşeană a devenit celebră în presa românească şi internaţională. În acest context, organizatorii festivalul Jazz in the Park, de două ori finalist la European Festival Awards, anunţă o ediţie specială în 3 aprilie la Bogata, judeţul Mureş”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Participanţii vor avea parte de concerte şi pot dona pentru amenajarea unui parc în comună.

“Era păcat ca această întâmplare să rămână numai un prilej de discuţii şi de glume pe internet. Comuna Bogata are un mare capital de imagine acum şi îl poate fructifica dacă se adună suficienţi oameni care vor acest lucru. Noi am fost acolo, am văzut locurile: satul e înconjurat din trei părţi de râul Mureş, e de o linişte ancestrală şi de o mare frumuseţe, iar oamenii sunt primitori şi creativi. Dacă administraţia, comunitatea şi românii, în general, se mobilizează, se prea poate ca Snoop să schimbe, dintr-o mare întâmplare, soarta localităţii”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Cei care merg la festival la Bogata vor avea parte de multe surprize plăcute.

‘Amenajăm o parcare în apropiere, ca să poată veni oameni de oriunde din ţară care vor să petreacă o după-amiază de duminică însorită la Bogata. Le-am pregătit o mulţime de activităţi interesante: tururi ale satului, activităţi pentru copii, întâlniri cu bogătenii. Concertele pe care le propunem sunt un mix surprinzător de jazz, electro, muzică clasică şi ritmuri de rock. Se anunţă vreme bună, spre 20 de grade’, precizează Alin Vaida.

Primarul comunei Bogata, László Barta, se arată încântat de propunerea organizatorilor festivalului Jazz in Park.

‘Este o onoare pentru comuna Bogata să contribuie la un eveniment cultural precum Jazz in the Park. Toţi locuitorii comunei sunt invitaţi să participe la o după-masă de concerte şi activităţi, iar pe această cale doresc să lansez o invitaţie şi locuitorilor din comunele şi oraşele învecinate să participe la eveniment şi să descopere locurile de aici. Bogata este renumită pentru bunătăţile gastronomice, iar în 3 aprilie vom face o demonstraţie culinară, aşadar vă invităm la degustare’, spune primarul comunei mureşene.

Bogata este o comună cu 2.000 de locuitori, devenită celebră după ce rapperul american Snoop Dogg şi-a dat din greşeală check-in pe facebook în judeţul Mureş, în timp ce încerca să dea check-in în capitala Columbiei, Bogota. Românii s-au entuziasmat repede pe internet, au creat grupuri şi evenimente, în care îi cer artistului să vină în Bogata, ba chiar au creat şi un site pentru micuţa localitate mureşeană: www.visitbogata.com.

Valul viral a ajuns în toată presa din România şi în publicaţii importante din străinătate şi s-a întors repede la Snoop, care a publicat zilele trecute o nouă postare pe facebook, în care a declarat că ia în considerare să vină în România, recomandând vizitarea comunei mureşene. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here