Hunedoara: Trei angajați ai unei școli, acuzați că agresează elevii; Inspectoratul Școlar și Poliția, desfășoară anchete

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Trei angajaţi ai şcolii generale din comuna hunedoreană Vaţa de Jos, între care şi directoarea unităţii de învăţământ, sunt acuzaţi de părinţii unui elev că i-ar agresa pe copii şi că orele de curs nu s-ar desfăşura în condiţii bune, Poliţia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara declanşând anchete separate în acest caz, scrie AGERPRES.

Poliţiştii din municipiul Brad, cei mai aproape de comuna menţionată, s-au autosesizat sâmbătă în această speţă şi au început verificările, în timp ce Inspectoratul Şcolar (IS) Hunedoara a demarat o anchetă administrativă, după ce părinţii copilului au depus o plângere la sediul instituţiei.

Potrivit inspectorului şcolar general Maria Ştefănie, în sesizarea înaintată IS Hunedoara, părinţii relatau faptul că elevii sunt agresaţi verbal şi fizic de către unii angajaţi ai şcolii, inclusiv de către directoarea unităţii de învăţământ. De asemenea, erau reclamate şi alte aspecte negative, printre care şi modul în care se desfăşoară orele de matematică.

În acest caz a fost formată o comisie alcătuită din mai mulţi inspectori şcolari şi un psiholog de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

‘Comisia s-a deplasat la unitatea de învăţământ, fiind aplicate chestionare elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice. Au fost luate note de relaţii de la directoarea unităţii de învăţământ, de la cei doi conducători auto, de la secretarul şcolii. Au fost verificate mai multe documente şi s-au purtat discuţii cu cei vizaţi’, a declarat inspectorul general şcolar.

Ea a precizat că membrii comisiei lucrează deja la analiza datelor preluate din cele 100 de chestionare aplicate la şcoala din Vaţa de Jos. Raportul final al anchetei administrative va fi prezentat în cursul zilei de luni, 28 martie.

‘Dacă se confirmă faptul că elevii au fost agresaţi verbal şi fizic, mai ales de către cei care trebuie să aibă grijă de ei, poziţia Inspectoratului Şcolar va fi una cât se poate de fermă şi vom lua măsurile care se impun, fără nicio reţinere. Dar trebuie să ne asigurăm că au existat asemenea fapte şi că ambele părţi sunt ascultate’, a spus prof. Maria Ştefănie.

Pe de altă parte, Poliţia Brad a început propriile verificări în acest caz, după ce părintele unui elev de 12 ani a depus o plângere penală faţă de trei angajaţi ai şcolii din Vaţa de Jos, care sunt acuzaţi de lovire, alte violenţe şi rele tratamente aplicate minorului. Faptele s-ar fi petrecut în lunile februarie şi martie.

În cauză a fost constituit un dosar penal, iar cercetările vor fi efectuate sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here