Hunedoara: Apa care ajunge la robinetele hunedorenilor este potabilă, susține operatorul regional

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Operatorul regional de apă SC Apa Prod SA Deva a informat sâmbătă că apa rece pe care o distribuie consumatorilor din judeţul Hunedoara este potabilă.

Anunţul vine după ce, cu o zi mai devreme, compania a decis să oprească distribuţia apei în reţelele de alimentare din 11 localităţi din cauză că aceasta nu îndeplinea toate criteriile necesare pentru un consum sigur.

“Furnizarea apei potabile a fost reluată în cursul serii de 25 martie în toată aria de operare a Apa Prod SA. Apa care ajunge la robinet este potabilă”, se arată într-un comunicat al operatorului regional transmis AGERPRES.

Încărcarea rezervoarelor şi a reţelelor de apă a început în cursul serii de vineri, reprezentanţii companiei apreciind că presiunea va reveni la normal pe parcursul zilei de sâmbătă la toţi consumatorii.

Operatorul regional precizează că apa care pleacă de la staţia de tratare Sântămăria Orlea spre consumatorii din judeţul Hunedoara ‘este şi a fost tot timpul potabilă’, calitatea acesteia fiind verificată de mai multe ori pe zi în laboratoarele Apa Prod SA.

În ceea ce priveşte problemele apărute în distribuţia apei reci în cursul dimineţii de vineri, Apa Prod arată că au fost consemnate depăşiri ale parametrilor de potabilitate doar pentru turbiditate. “Nu a fost vorba despre o posibilă infestare a apei”, se menţionează în comunicat.

Apa rece a fost oprită vineri dimineaţă în 11 localităţi ale judeţului Hunedoara din cauză că ajungea tulbure la robinetele consumatorilor. De acest incident au fost afectaţi peste 100.000 de consumatori, între aceştia numărându-se oameni din oraşele Deva, Călan şi Simeria.

Operatorul regional de apă SC Apa Prod SA Deva este subordonat Consiliului Judeţean Hunedoara, conducerea instituţiei anunţând că va investiga motivele care au dus la incidentul semnalat. Un alt control a fost dispus la compania de apă de către Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here