Alba: Zece tineri au fost arestați pentru trafic de substanțe psihoactive

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Tribunalul Alba a admis joi seara propunerea formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial, de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a zece tineri acuzaţi de trafic de substanţe psihoactive.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă şi a fost atacată cu contestaţie de către inculpaţi, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat miercuri 19 percheziţii domiciliare în judeţele Alba, Hunedoara şi Cluj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactiv. La sediul DIICOT Alba au fost audiate 74 de persoane, din care 16 bănuite de trafic de droguri de risc şi operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, cei doi lideri ai grupării, ambii din municipiul Alba Iulia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul preparării şi comercializării substanţelor cu efecte psihoactive.

Aceştia ar fi procurat din străinătate materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-ar fi preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. Ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram.

Membrii grupării ar fi comercializat substanţele astfel obţinute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara, inclusiv unor adolescenţi. Unii dintre consumatori au fost şi internaţi în spital.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit aproape două kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here