Bistrița-Năsăud: Șase noi cazuri de gripă și un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.

Directorul adjunct al DSP Bistriţa-Năsăud, Doina Petri, a declarat pentru AGERPRES că persoana cu pneumonie care a decedat este un bărbat de 50 ani, din mediul rural, care suferea şi de boli cronice.

În ceea ce priveşte cazurile noi de gripă, cele mai multe raportate în acest an într-o singură săptămână, din datele comunicate de către medici reiese că au fost forme uşoare de boală, cel mai probabil gripe sezoniere. Pacienţii, cinci femei şi un bărbat, provin din localităţi diferite şi au fost internaţi în secţia de boli contagioase a Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa.

În săptămâna 14-20 martie, medicii de familie şi spitalele au raportat 203 cazuri de pneumonie, cu 49 de internări, şi 2 489 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 44 de internări. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here