Bistrița-Năsăud: Nouă persoane arestate la domiciliu nu au fost găsite acasă la controalele polițiștilor

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Nouă bistriţeni, faţă de care instanţele au dispus măsura arestului la domiciliu, nu au fost găsiţi acasă în urma controalelor făcute de către poliţişti, motiv pentru care s-au întors după gratii, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

De la intrarea în vigoare a noului Cod de procedură penală în februarie 2014, care a introdus noţiunea de arest la domiciliu, această măsură a fost dispusă faţă de un număr de 54 bistriţeni, dintre care 35 cu domiciliul în mediul rural şi 19 în mediul urban.
În nouă dintre aceste cazuri, persoanele aflate în arest la domiciliu au încălcat măsura sau obligaţiile impuse, motiv pentru care au ajuns din nou în faţa instanţei, de data aceasta cu propunere de arestare preventivă.

Patru dintre aceste cazuri au fost depistate doar în ultima lună şi jumătate. Astfel, patru tineri, cu vârstele cuprinse între 19 şi 21 ani, care sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni de tâlhărie şi furt, nu au fost găsiţi acasă la controalele poliţiştilor, doi dintre ei fiind din municipiul Bistriţa, iar ceilalţi, din două comune din judeţ.

Potrivit legii, persoanele faţă de care se dispune măsura arestului la domiciliu nu au voie să părăsească imobilul decât cu încuviinţarea organului judiciar care a luat această măsură. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here