Hunedoara: Sindicaliștii de la termocentrala Mintia au suspendat greva foamei

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Cei 90 de grevişti ai foamei de la termocentrala Mintia au suspendat protestul, marţi seara, după ce au fost anunţaţi că revendicările lor vor fi discutate joi, la sediul întreprinderii, împreună cu o delegaţie a Ministerului Energiei şi cu administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

‘Am decis să suspendăm greva foamei. Ne vom întâlni, joi, cu o echipă de la Ministerul Energiei, la sediul termocentralei Mintia. Verbal, am primit asigurări că problemele noastre îşi vor găsi o rezolvare, dar vrem să încheiem un protocol scris’, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crişovan.

Liderii SLIED şi mai mulţi angajaţi ai termocentralei Mintia au intrat luni în greva foamei, după ce contractul colectiv de muncă a fost anulat printr-o decizie a firmei numită administrator judiciar al CEH. Potrivit acestora, aplicarea acestei hotărâri va duce la o reducere cu 40% a veniturilor salariaţilor.

Protestatarii au cerut încheierea de acorduri cu sindicatele legal constituite pentru ca angajaţii să nu-şi piardă drepturile după denunţarea contractului colectiv de muncă, separarea sectorului de energetică de cel de minerit, demisia conducerii CEH pe care o consideră vinovată de situaţia de insolvenţă în care a ajuns compania.

CEH numără circa 6.300 de salariaţi care lucrează la minele de cărbune Lonea, Lupeni, LivezEni şi Vulcan, precum şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni. Compania are datorii la stat de peste 1,2 miliarde de lei şi se află în procedură de insolvenţă din data de 7 ianuarie, conform unei hotărâri luate de Tribunalul Hunedoara.AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here