Celula de Criză, activată la Ministerul Afacerilor Externe

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Celula de Criză a MAE, activată de ministrul afacerilor externe urmare exploziilor produse în cursul zilei de astăzi în Bruxelles, coordonează prin mecanismele sale specifice misiunile diplomatice ale României din zonă (Misiunea diplomatică și Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles, precum și Misiunea diplomatică a României la Haga).

Echipele consulare mobile ale ambasadelor României la Bruxelles și Haga au fost activate, conform procedurilor aplicabile în astfel de situații.

O echipă consulară mobilă a misiunii diplomatice române de la Haga s-a deplasat la Amsterdam și acordă asistență cetățenilor români aflați pe cursa Tarom București-Bruxelles, care a fost redirecționată către aeroportul din Amsterdam, unde a aterizat în condiții de siguranță.

Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criza MAE este pregătită să se deplaseze de la București la Bruxelles pentru a acorda sprijin, dacă situația o va impune.

Celula de criza MAE este în legătură permanentă cu reprezentații companiilor aeriene care efectuează zboruri către Bruxelles.

Ministerul Afacerilor Externe este în contact permanent cu autoritățile locale competente prin intermediul celor două misiuni diplomatice române de la Bruxelles și Haga și întreprinde demersuri constante pentru verificarea existenței unor cetățeni români, printre persoanele afectate de aceste atentate teroriste.

Reamintim că MAE a pus la dispoziția cetățenilor români precum și rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, precum și telefonul mobil de urgență al secției consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here