Brașov: Patronii de baruri s-au conformat noii legislații cu privire la interzicerea fumatului

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Patronii brașoveni de baruri s-au conformat noii legislații cu privire la interzicerea fumatului în spații publice. Astfel, în toate localurile verificate de echipele de intervenție din cadrul Poliției Locale toate scrumierele de pe mese au dispărut. La rândul lor, și clienții fumători s-au supus acelorași norme și au folosit pentru fumat spațiile special amenajate în exteriorul cafenelelor.

“În această perioadă, Poliția Locală Brașov desfășoară controale preventive și de informare pentru a ne asigura că legea este respectată. Din fericire, responsabilii societăților verificate s-au conformat, motiv pentru care nu a fost cazul să fie aplicate sancțiuni contravenționale. Menționam că, în situația în care, totuși, vom depista încălcarea prevederilor legale, faptele vor fi sancționate în conformitate cu legislația” precizează Nicolae Aldea – directorul executiv al Poliției Locale Brașov.

Dispeceratul a înregistrat până în acest moment două apeluri telefonice venite din partea unor brașoveni care sesizau diferite spețe legate de fumatul în locuri publice. Astfel, primele două apeluri au fost primite în data de 16 martie 2016, în jurul orei 22.00 și, respectiv 23.00, adică înainte ca legea să intre în vigoare. Una dintre aceste persoane s-a plâns de faptul că este deranjată de fumul de țigară provenit din apartamentul vecinilor (menționăm că în aceste cazuri Poliția Locală nu poate lua nicio măsură, ținând cont de faptul că este vorba despre un spațiu privat și nu unul public).

Potrivit ghidului privind implementarea Legii 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun este interzis fumatul“ în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacelor de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. Se interzice complet fumatul în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private”.

Conform ghidului privind implementarea Legii 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun sunt prevăzute sancțiuni pentru:

•  Persoanele fizice care fumează în spațiile în care fumatul este interzis: amendă contravențională de la 100 la 500 de lei;
•  Persoanele juridice care administrează spațiile în care fumatul este interzis: amendă contravențională de 5000 lei (prima abatere), amendă contravențională de 10.000 lei și suspendarea activității până la remedierea situației (a doua abatere), amendă contravențională de 15.000 și închiderea unității la următoarea abatere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here