Hunedoara: Patru persoane reținute pentru infracșiuni economice! Prejudiciul: 15.000.000 lei

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Polițiștii din Hunedoara au reținut 4 persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de  peste 15.000.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

La data de 16 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au efectuat 5 percheziţii  în  judeţele Hunedoara, Teleorman şi Mehedinţi, la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni economice.

În cauză, patru persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 47 de ani, sunt bănuite că, în perioada februarie 2014 – mai 2015, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 4 societăţi comerciale, ar fi înregistrat în documentele contabile operaţiuni comerciale fictive cu deşeuri feroase şi neferoase.

  Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, au fost supuse procesului de spălare diferite sume de bani, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în  retrageri imediate sau de „rulare” a acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor.

Astfel, cei în cauză ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei şi a circulaţiei a banilor, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală.

Prejudiciul bugetului de stat este de peste 15.250.000 de lei.

În acest caz, cercetările penale se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, iar faţă de cei în cauză a fost dispusă măsura reţinerii, urmând  a  fi făcute propuneri de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here