Brașov: Programul ”Lapte și Corn” va fi reluat din 18 martie!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Prefectul Județului Brașov, Ciprian Băncilă, a convocat la sediul Instituției Prefectului Județul Brașov, astăzi, 17.03.2016, o ședință de lucru privind desfășurarea programului „Lapte și corn” în județul Brașov, la care au participat: vicepreședinetele Consiliului Județean Adrian Gabor, directorul DSVSA Dorin Enache și reprezentanți ai distribuitorilor de lapte si corn.

În urma discuțiilor purtate, precum și a rezultatelor analizelor de laborator, s-a decis ca începând de mâine, 18.03.2016, să fie reluat programul „Laptele și cornul” în județul Brașov, cu respectarea următoarelor măsuri suplimentare:

· Livrarea laptelui școlar se va face, numai după efectuarea analizelor de laborator (D.S.V.S.A. BRAȘOV), pentru fiecare lot de produs.

· Pentru corn se vor solicita distribuitorului, analize de laborator (D.S.V.S.A. PRAHOVA), o data pe săptămâna.

Controale mixte cu frecvență crescută în unitățile școlare, pentru verificarea stării de sănătate a elevilor, precum și a modului de derulare a programului „ Laptele si Cornul”.

„COMISII MIXTE DE CONTROL SIGURANŢĂ ALIMENTARĂ”

Prefectul Județului Brașov, Ciprian Băncilă, a emis astăzi, 17.03.2016, un ordin prin care s-a dispus formarea unor comisii mixte de control formate din reprezentanți ai: Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și ai Inspectoratului Școlar Județean, care începând de mâine vor efectua controale în unitățile școlare și la toate obiectivele de comerț și alimentație publică din incinta și din zona adiacentă unităților de învățământ.

Obiectivele principale ale controlului vizează verificarea condițiilor igienico – sanitare, a măsurilor dispuse pentru siguranța alimentelor și a modului în care se realizează distribuția laptelui și a produselor de panificație către unitațile școlare.

Totodată, membrii comisiei alături de reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Brașov vor desfășura o anchetă epidemiologică complexă pentru identificarea cauzelor care au produs incidentele alimentare la nivelul unor școli din Municipiul Brașov și Municipiul Codlea, în cursul săptămânii trecute.

Comisiile mixte de control vor fi repartizate pe zone în întreg județul Brașov și își vor desfășura activitatea începând cu 18.03.2016 până la sfârșitul anului școlar 2015-2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here