TAROM: Aeronava RO236 care a decolat de la Budapesta a avut probleme de semnalizare necorespunzătoare la motorul nr.2

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Aeronava TAROM RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 15,12 cu destinaţia Bucureşti s-a întors pe aeroport după cinci minute de zbor din cauza unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2, afirmă compania aeriană, scrie AGERPRES.

“Compania TAROM confirmă faptul că aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13,12 UTC cu destinaţia Bucureşti s-a întors la aeroportul Budapesta după cinci minute de zbor datorită unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2. Echipajul a acţionat conform procedurilor standard în această situaţie şi a aterizat, în deplină siguranţă, pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcaţi, în siguranţă, şi sunt asistaţi de reprezentanţii companiei TAROM”, se menţionează într-un comunicat al operatorului aerian.

Avionul TAROM cu care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de la Budapesta şi trebuia să ajungă la Bucureşti a avut probleme în aer, piloţii fiind nevoiţi să readucă aeronava la sol la circa cinci minute după decolare, a anunţat acesta într-o postare pe Facebook.

Borboly Csaba a declarat ulterior, pentru AGERPRES, că, la cinci minute de la decolare, avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum şi atunci a observat că una dintre elice s-a oprit. Însoţitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică şi să stea cu capul aplecat şi, la scurt timp după aceea, piloţii au reuşit să readucă avionul pe aeroportul din Budapesta.

Potrivit lui Borboly, toţi pasagerii au fost evacuaţi, iar la faţa locului se află echipaje de intervenţie.

‘Echipajul Tarom a fost profesionist, şi-a făcut treaba foarte bine. La faţa locului au venit forţele de intervenţie. Un domn de lângă mine tocmai a spus: ‘am renăscut’. Am fost anunţaţi că vom reveni în ţară cu o altă cursă TAROM care va decola de la Budapesta la ora 19,55 şi va ajunge la Bucureşti la 22,30′, a declarat Borboly Csaba.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA). AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here