Mureș: Dosar penal pentru un tânăr care a scos briceagul la marșul secuilor din 10 martie

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Un tânăr din judeţul Covasna, care a participat la marşul iniţiat de organizaţii ale secuilor din data de 10 martie, de la Târgu Mureş, s-a ales cu un dosar penal după ce a scos un briceag în timpul adunării publice, el motivând că a vrut să taie vârful de la lancea unui steag secuiesc, întrucât organizatorii au interzis purtarea de lăncii ascuţite.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că deşi tânărul a încercat să se conformeze indicaţiilor organizatorilor, prin eliminarea vârfului de la lancea steagului, a căzut sub incidenţa art. 372 din Codul Penal, care se referă la portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase. El riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de la unu la 3 ani sau amendă.

Aceleaşi surse au precizat că persoana respectivă, care a fost reţinută de jandarmi şi condusă la o secţie de Poliţie pentru clarificări, nu a avut un comportament violent şi a declarat că nu intenţiona să folosească briceagul în scopuri ilegale, acesta fiind doar un accesoriu ‘specific bărbaţilor secui’.

Organizatorii comemorării, în data de 10 martie, la Târgu Mureş, a secuilor martiri, au interzis pe timpul manifestării purtarea de steaguri cu lance ascuţită, precum şi purtarea de orice fel de uniformă care nu aparţine unor instituţii ale statului român, sau de însemne specifice unor partide sau grupări catalogate drept extremiste.

La rândul său, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş a anunţat că, pe parcursul manifestării, a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Mureş, precum şi defluirea manifestanţilor ‘pe căile de comunicare din imediata apropiere a locului de desfăşurare a adunării publice, astfel încât să nu se creeze ambuteiaje în traficul rutier’.

‘Măsurile de asigurare a ordinii publice au impus şi folosirea avertizărilor şi a somaţiilor prevăzute de Legea nr. 60 din 1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, unde Jandarmeria a solicitat manifestanţilor eliberarea P-ţei Victoriei (centrul municipiului Târgu Mureş, situat la circa 4 kilometri de locul adunării publice, n.r.), având în vedere faptul că aceasta a fost neautorizată, aşa cum prevede legea. Referitor la acest aspect, Jandarmeria va vizualiza înregistrările video şi ulterior vor fi luate măsurile legale împotriva persoanelor vinovate de nerespectarea legislaţiei în vigoare (legea 60/1991)’, a precizat GJM Târgu Mureş, într-un comunicat de presă. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here