BRAȘOV: Rezultatele parțiale arată că laptele consumat vineri de elevii care au ajuns la spital nu conține enterobacterii

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Primele rezultate parţiale ale testelor făcute de Direcţia Sanitar Veterinară Braşov arată că laptele consumat de elevii Şcolilor generale nr. 31 din Braşov şi nr. 2 din Codlea nu conţine enterobacterii.

“Probele de lapte recoltate vineri de la cele două şcoli generale au fost supuse unui test ultra-rapid, acceptat de Uniunea Europeană, care are o acurateţe de 95% , rezultatul fiind negativ, ceea ce arată că laptele nu conţine enterobacterii. Conform uzanţelor, în cursul zilei de luni vor continua testele şi pe metoda clasică, dar este greu de crezut că rezultatul va fi altul. De asemenea, vom face teste şi pe cornurile pe care le-au consumat copiii, dar şi pe paiele care se introduc în cutiile de lapte. Rezultatele finale vor fi comunicate marţi, la prânz”, a declarat pentru AGERPRES directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Braşov, dr. Dorin Enache.

Vineri, un număr de 19 elevi cu vârste cuprinse între 9-15 ani de la Şcoala Generală nr.31 din Braşov şi alţi şapte elevi din clasa a-V-a de la Şcoala generală nr. 2 Codlea au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov şi la Spitalul municipal din Codlea cu dureri abdominale, ameţeli şi vărsături, după ce au consumat laptele şi cornul la şcoală. Au fost consultaţi de către medicii celor două spitale, li s-a prescris tratament cu recomandarea să meargă la medicul de familie, fiind externaţi în cursul zilei.

Până la clarificarea situaţiei apărute, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Braşov au decis suspendarea Programului “Cornul şi laptele”, în toate şcolile din judeţ. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here