SIBIU: O jurnalistă reacționează dur față de Iohannis: ”Administrația prezidențială pare legată cu drotul. Încropită dintr-o gașcă de amatori…”

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O jurnalistă din Sibiu reacționează dur după ce Președintele României, Klaus Iohannis, a apărut într-un articol al revistei germane Spiegel, în care este numit ”diletantul”.

”Președintele României, membru al minorității germane, a candidat cu promisiunea unor mari reforme, dar exercitarea mandatului sau este un dezastru”, scrie revista Spiegel.

SURSA FOTO: http://www.spiegel.de/politik/ausland/rumaenien-praesident-klaus-johannis-der-dilettant-a-1081850.html
SURSA FOTO: http://www.spiegel.de/politik/ausland/rumaenien-praesident-klaus-johannis-der-dilettant-a-1081850.html

Teodora Gheorghiu este jurnalist la Sibiu de peste 13 ani și, cel mai probabil, îi este cunoscută lui Klaus Iohannis, în urma nenumăratelor conferințe de presă pe care acesta le-a susținut în perioada în care a fost primar la Sibiu.

Sibianca Teodora Gheorghiu susține că nu puține au fost discursurile care nu îl reprezintă pe Președinte și că nu se poate trece cu vederea peste analiza activității acestuia. În plus, jurnalista spune că administrația prezidențială pare o ”gașcă de amatori”, legată cu ”drotul”. Scrisoarea a fost postată online și este adresată direct Președintelui României.

”Domnule președinte,

Sunt eu, Teodora. Ne cunoaștem de când Dvs. erați primar la Sibiu, iar eu jurnalist tot în orașul ăsta minunat. V-am apreciat întotdeauna seriozitatea și umorul stângaci. La fel ca toți cei care v-au votat consecutiv patru mandate de primar, mi-am pus mari speranțe în mandatul Dvs. de președinte al României. V-am votat, domnule președinte! Am stat cu inima în gât când vă tăvălea Ponta la Realitatea Tv.
În noaptea de 16 noiembrie 2014 mi-a fost frică să mă bucur! Mi-era să nu fiți un Geoană reloaded. Victoria Dvs. am simțit-o, însă, ca pe o reușită personală. Părinții mei v-au votat la Sibiu, domnule președinte! S-au simțit privilegiați să voteze președintele chiar la el in oraș.
Chiar dacă par patetică, să știți domnule președinte că mi-e rușine! Mi-e jenă când pentru “o banală chestiune administrativă”, sunteți implicat si emiteți pe gaura gurii mai multe cuvinte decât atunci când în România mor bebeluși. Deh, sunteți chiar “puțin îngrijorat”.
M-am rușinat teribil când în Israel ați rostit cel mai prost discurs scris vreodată. Refuz să cred că l-ați scris Dvs… dar asta nu vă scuză gafa enormă.
Dar, domnule președinte, cea mai mare rușine am trăit-o astăzi. Azi când presa germană, celebrul Der Spiegel vă numește “Diletantul”. Trecem peste pasajul în care vă ceartă pentru retragerea decorației lui Laszlo Tokes. (pe mine nu mă interesează!). Dar nu se poate trece peste analiza asupra activității Dvs. Un dezastru, domnule președinte! Administrația prezidențială pare legată cu drotul. Încropită dintr-o gașcă de amatori, de functionărași cu batistuță si unghiile tăiate la normă.
Păreți că v-a căzut basca pe ochi, domnule Președinte! E cam mare pentru Dumneavoastră…” A scris jurnalista Teodora Gheorghiu, pe pagina sa de Facebook.

s

Conform articolului publicat de revista germană Der Spiegel, jurnalistul Keno Verseck numește ”ultima gafă” a președintelui ca fiind conflictul cu un erou al Revoluției din 1989, mai precis retragerea distincției „Steaua României” acordate lui Laszlo Tokes.

„Motivarea președintelui este halucinantă: Tokes nu ar recunoaște România ca stat și Constituția ei. Detalii? Nici urmă”. Iohannis și-a bazat decizia exclusiv pe recomandarea „comitetului de onoare”, scrie Der Spiegel, preluat de Euractiv.ro.

Citește întregul articol ”Spiegel despre Iohannis: Diletantul” pe Euractiv.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here