Mai mulți copii de la o școală din Brașov, și una din Codlea, cu simptome de toxiinfecție alimentară

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Brașov, șase copii, de la Școala Generală Nr.2 din Codlea, au prezentat semne de toxiinfecție alimentară după ce au consumat lapte. Tinerii sunt cu vârste de 9 și 10 ani și au acuzat dureri abdominale și stări de amețeală. Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului pentru a evalua starea de sănătate a copiilor, iar mai apoi au fost transportați la Spitalul din Codlea pentru investigații medicale suplimentare.

O echipă de la Direcția de Sănătate Publică, a fost trimisă în zonă pentru a face cercetări. Și reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Brașov au efectuat controale în școli pentru a se vedea condițiile de păstrare a produselor.

”Am desfășurat astăzi controale în toate locațiile în care au existat suspiciuni de toxiinfecție alimentară. Au fost verificate toate condițiile de depozitare, manipulare, termen de valabilitate a produselor, nedescoperindu-se la prima vedere, abateri de la normele legale. Împreună cu celelalte instituții abilitate s-au făcut prelevări de produse pentru a se trimite la laboratoarele de specialitate.” A declarat pentru Transilvania News, Sorin Susanu, Comisar Șef la CRPC Brașov. 

De asemenea, alți 19 copii de la Școala Generală Nr.31 din cartierul Triaj, Brașov, prezintă aceleași simptome de toxiinfecție alimentară, după ce ar fi consumat lapte. Cu toții sunt elevi în clasa a V-a. Patru ambulanțe au fost trimise la fața locului, iar medici le-au evaluat starea de sănătate. Toți cei 19 elevi au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase, iar 14 dintre ei au fost deja externați.

Alți patru copii de la Colegiul de Științe Grigore Antipa au prezentat simptome de toxiinfecție însă în acest caz, au fost anunțați părinții care i-au luat pe elevi de la școală.

Inspectoratul Școlar județean Brașov, a fost anunțat de aceste evenimente și a deschis o anchetă în acest caz.

”La fața locului este DSP-ul, au fost prelevate probe pentru analize, așteptăm să vedem dacă laptele a avut probleme. Starea copiilor de la Școala Generală Nr.31 din Brașov, este mai gravă decât a celor de la Școala din Codlea. Sunt ambulanțe acolo, medici, directorul școlii, iar dacă situația o impune, copiii vor fi transportați la spital. Am vorbit cu directorul, laptele a fost păstrat în frigider, este cu în termenul de garanție, o să vede.” A declarat pentru Transilvania News, Ariana Bucur, Inspector Șef ISJ Brașov.  

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, au retras laptele din toate unitățile de învățământ din județ, până când vor primi rezultatele probelor prelevate de către Direcția de Sănătate Publică Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here