Sălaj: Anchetă la o firmă de lactate din Jibou în cazul toxiinfecției alimentare la elevii din Pitești

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj derulează în prezent o anchetă la o firmă de produse lactate din Jibou, dar şi la magazine care au comercializat produsele acesteia, după ce s-a stabilit că cei peste 40 de elevi din Piteşti care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară au consumat brânză de la firma din Sălaj.

„Ieri (joi-n.r.) am început ancheta, în urma notificării DSV Argeş, şi astăzi (vineri-n.r.) continuăm (…) Vom recolta probe, probabil sâmbătă va ieşi unul din rezultate iar al doilea, e posibil să iasă duminică şi luni vom face un comunicat de presă cu concluzii. Noi facem ancheta în tot judeţul, pentru că de la unitatea de producţie s-a distribuit la peste 100 de alte unităţi din Sălaj şi la câteva din judeţul Cluj. În paralel facem anchetă şi în comerţ”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Vasile Chindriş, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj.

Acesta este însă rezervat privind posibilitatea ca brânza din Jibou să fi fost infestată cu bacteria E-coli, subliniind faptul că o contaminare a produselor se poate realiza oriunde pe lanţul de distribuţie. În plus, deşi lotul respectiv a fost de peste două tone, nu au fost semnalate alte probleme decât cele din Piteşti.

„Brânza a fost livrată unui depozit de unde s-a vândut unei firme de catering şi de acolo la copii. Este la a treia mână produs acolo şi contaminarea se putea produce pe tot lanţul, inclusiv de la depozit la firma de catering sau de la catering la bucătăria unde s-a preparat. Dacă era incriminat acest lot, după părerea mea ar fi trebui să apară şi alte probleme. Să vedem, dacă găsim în comerţ, vom face analize la probele respective”, a completat Vasile Chindriş.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi elevi ai Şcolii I.L. Caragiale înscrişi într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la unităţi medicale din Piteşti după ce au mâncat la cantina care deserveşte unitatea de învăţământ, la o parte dintre pacienţi fiind confirmată prezenţa adenovirusului.

În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti, internaţi cu toxiinfecţie alimentară, au fost identificată prezenţa bacteriei E-coli şi a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş. AGERPRES

www.agerpres.ro

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here