Aproape 70 de tineri pasionați de tehnologie, la Hackathon Innovation Labs 2016 din Sibiu

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Aproape 70 de tineri vor lua parte la Hackathon-ul Innovation Labs 2016 — Sibiu, competiție dedicată tinerilor pasionați de tehnologie care au o idee creativă de produs și vor să testeze experienta unui start-up tehnic. Evenimentul va începe în 12 martie, la ora 9,00 și se va încheia în 13 martie, ora 11,30, când se vor anunța echipele câștigătoare, totul urmând să se desfășoare în holul Facultății de Inginerie din cadrul Universității’ Lucian Blaga’ din Sibiu.

Programul Innovation Labs 2016, organizat de Tech Lounge, în parteneriat cu Orange, Carrefour și The American-Romanian Foundation, a debutat cu Hackathon-ul din București care a avut loc între 5 — 6 martie 2016, în Universitatea Politehnica din București. În acest weekend, 12 — 13 martie 2016, vor avea loc Hackathoanele din Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara.

Hackathon-ul de 24 de ore oferă tinerilor sansa de a-și contura ideile creative mai clar, a le demonstra în practică și a-i convinge pe cei din jur de potentialul lor. Echipele care demonstrează cel mai mare potențial în cadrul Hackathon-ului au șansa de a participa în cadrul unui program de mentorat de trei luni, alături de unii dintre cei mai cunoscuți specialiști din industriile antreprenorială și IT&C din țară. Tinerii vor avea de ales între patru domenii: agricultură, cibersecuritate, sănătate și stil de viață, comerț.

În cadrul programului, echipele vor avea acces la echipamente și soluții puse la dispoziție de către partenerii Innovation Labs 2016, precum și la medii de testare reale pentru aplicatiile dezvoltate. Spre exemplu, Orange pune la dispozitie kit-uri Internet of Things (IoT) ce includ SIM-uri M2M, trafic de date national nelimitat și acces la platforma Orange Datavenue. Un alt beneficiu pentru participanti este accesul la informațiile oferite de hotspot-urile Orange Mobile Wi-Fi pentru aplicatiile bazate pe servicii de localizare a mijloacelor de transport în comun, camere IP sau senzori mobili de mediu permanent conectați. Serviciul Flexible Computing va găzdui aplicațiile, iar Orange SMS API pentru interconectarea cu serviciul SMS Gateway va permite trimiterea si primirea de mesaje Application2Person si realizarea de rapoarte în timp real pentru echipele participante la Innovation Labs 2016.

Despre Innovation Labs

Innovation Labs 2016 este un program organizat de către Tech Lounge, Simplon, Fundația Comunitară Sibiu și BanatIT cu sprijinul Orange, Carrefour, The Romanian-American Foundation și al partenerilor: Microsoft, Intel Software, Adobe, IXIA, Ericsson, Bloomberg, Electronic Arts, Cisco România, Flashnet, Cyberint, Aqua Carpatica, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), împreună cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICĂ din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, Universitatea Politehnică Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here