Brașov: Unde NU ai voie să staționezi cu autovehiculul? Poliția Locală i-a amendat pe șoferii care au parcat ilegal

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Staționarea voluntară este interzisă în toate locurile în care este interzisă și oprirea voluntară. Printre acestea se numară trotuarele, intersecțiile, curbele sau trecerile de pietoni. Așadar, nici oprirea și nici staționarea nu sunt permise pe treceri, din cauză că acest gest pune în pericol viața pietonilor. Mașinile astfel parcate obturează de cele mai multe ori vizibilitatea tuturor participanților la trafic.

Spre exemplu, unul dintre locurile de parcare “preferate” de șoferii indisciplinați este trecerea de pietoni de pe strada Nicolae Bălcescu, în zona Pizza Iulia (în curbă). Aici, frecvent sunt lăsate autoturismele chiar pe zebră, crescând riscul de producere a accidentelor.

În special, în centrul istoric al Brașovului sunt înregistrate cele mai multe încălcări ale Codului Rutier privind staționarea sau oprirea autovehiculelor. Acesta este și motivul pentru care Poliția Locală, 24 din 24 de ore, acționează și în această zonă prin intermediul a cel puțin unui echipaj rutier. În urma activităților zilnice desfășurate, reliefăm faptul că, doar pe aceasta linie de muncă, au fost aplicate 985 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care, din păcate, au ales să nu respecte această prevedere legală.

Așadar, în Brașov, de la începutul anului, 985 de șoferi au fost sancționați de către Poliția Locală pentru opriri/staționări neregulamentare, dintre care, 144 au fost doar pentru cei opriti/staționăti pe trecerile pentru pietoni. Valoarea totala a sancțiunilor pentru opriri/staționări neregulamentare a fost de 112.665 lei, din care aproximativ 20 de mii de lei pentru opriri/staționări pe trecerile de pietoni.

Poliția Locală înțelege să vină zilnic în sprijinul participanților la trafic, fie ei pietoni ori conducători auto prin activități curente pe raza municipiului, chiar dacă prin intermediul acestora, nu de puține ori se ajunge la aplicarea sancțiunilor contravenționale specifice acestei activități menite să concure la fluidizarea traficului rutier și să minimalizeze riscul de producere a accidentelor. (comunicat de presă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here