Covasna: 40 de hectare de vegetație au ars în urma unui incendiu violent! Pompierii au stins flăcările în 6 ore

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Peste 40 de hectare de teren din Covasna, au fost afectate din cauza incendiilor de vegetație. Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Mihai Viteazul’ al județului Covasna a fost anunțat despre faptul că un incendiu de vegetație uscată s-a produs în zona localității Bixad, iar pompierii voluntari din localitate au cerut sprijinul serviciilor profesioniste, deoarece exista pericolul ca incendiul să se extindă la pădurile învecinate din cauza vântului puternic.

La localizarea și stingerea incendiului au participat 16 de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe cu trei autospeciale și 10 pompieri voluntari din cadrul SVSU Bixad, iar intervenția a fost coordonată de către inspectorul șef al ISU Covasna, colonelul Gyorgy Alfons.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă focul deschis în spații deschise, au ars aproximativ 40 ha de vegetație uscată și mestecăniș.

Eforturile de lichidare a incendiului de către pompierii militari și voluntari au durat aproximativ 6 ore și au dus la salvarea pădurii din zona Micfalău-Bixad.

Puțin după orele 19:00, un alt apel a anunțat un incendiu de vegetație uscată la ieșirea din Târgu Secuiesc spre Catalina.

Un echipaj din cadrul Secției de pompieri Târgu Secuiesc s-a deplasat la locul indicat și a localizat și lichidat incendiul în aproximativ 30 de minute.

Suprafața afectată de flăcări a fost de aproximativ 4 ha, iar cauza probabilă a incendiului o reprezintă fumatul în locuri neamenajate corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here