Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision 2016

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ovidiu Anton a câștigat Eurovision România 2016 Publicul l-a trimis în finala de la Stockholm. Cu cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, Ovidiu Anton este câștigătorul Eurovision România 2016.

Este pentru a cincea oară la Eurovision și această încercare a fost cu noroc. Ovidiu Anton a câștigat finala Eurovision România, după ce a cucerit inimile românilor cu Moment of Silence, o melodie pe care a compus-o în zilele de proteste de după #Colectiv. Cu ‘o piesă din suflet, pentru suflete’, cum a numit-o el, Ovidiu a adunat cele mai multe voturi din partea românilor, în spectacolul transmis duminică, 6 martie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, TVR Moldova și online, pe www.tvrplus.ro, eurovision.tvr.ro, precum și pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Piesa Moment of Silence a lui Ovidiu Anton a primit un total de 6.585 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecția Națională Eurovision 2016, care anul acesta s-a desfășurat la Sala Sporturilor din Baia Mare.

‘Vă mulțumesc tuturor, publicului care a votat, comunității rock din România, artiștilor care m-au susținut, familiei mele, soției mele, echipei mele extraordinare… Îmi pare rău că nu mai e Titus Munteanu, să mă sune și să-mi spună: ai fost tare! El m-a învățat că cel mai mare semn de superioritate e bunătatea… Sunt fericit pentru că s-a întâmplat să câștig această ediție la care doar publicul a votat. Nu vreau să fiu modest, specialiștii mă apreciază, știu asta, dar în seara asta este prima dată când am cucerit într-adevăr inimile celor din public. Este important să lupți pentru visul tău. Nu e ușor să pierzi (iar această victorie vine după multe încercări ale mele), dar seara aceasta demonstrează că trebuie să continuăm să încercăm, să nu renunțăm’, a declarat Ovidiu Anton, câștigătorul Selecției Naționale Eurovision 2016.

Clasamentul final al Selecției Naționale Eurovision 2016:

Locul 1 — Ovidiu Anton — Moment of Silence — 6.585 voturi

Locul 2 — Vanotek feat. The Code & Georgian — I’m Coming Home — 4.702 voturi

Locul 3 — Florena — Behind The Shadows — 3.491 voturi

Locul 4 — Dream Walkers — Let It Shine — 2.332 voturi

Locul 5 — M I H A I — Paradisio — 2.142 voturi

Locul 6 — Doru Todoruț feat. Irina Baianț — The Voice — 1.235 voturi

‘Acum, la finalul Selecției Naționale, vă pot dezvălui faptul că Ovidiu a primit cele mai multe puncte și în preselecție, într-o competiție de aproape 100 de piese. În seara semifinalei, tot el a fost cel care a obținut cel mai mare punctaj din partea juriului de specialiști și a trecut în finală. În această seară, publicul a votat la fel, ceea ce confirmă încă o dată valoarea piesei: cele mai multe voturi l-au calificat pe Ovidiu Anton pentru finala de la Stockholm. Cred că pe lângă marele câștigător al serii, Ovidiu, un alt câștigător a fost publicul, care a urmărit cele două spectacole incendiare de la Baia Mare. Sunt mândră de colegii mei din TVR care au produs un show demn de orice televiziune europeană’, a declarat Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România.

Juriul de specialitate al Selecției Naționale Eurovision 2016 și care, anul acesta, a acordat note concurenților doar în semifinală, dar a comentat prestațiile celor șase finaliști Eurovision România a fost compus din: regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul și producătorul Horia Moculescu, soliștii și producătorii muzicali Randi și Zoli Toth și contratenorul Cezar Ouatu.

Spectacolul finalei a început cu un show cu o desfășurare amplă de forțe, adevărate legende locale: Paula Seling alături de Dumitru Fărcaș, Corul bărbătesc din Finteușul Mare, familia Petreuș, Cornelia și Lupu Rednic. Artiștii din jurius-au întors pe scenă pentru a oferi publicului momente inedite în timpul votării: Zoli TOTH Project împreună cu Ansamblul Național de Dansuri Transilvania, Clubul Galactic Dance, Feeling Groove Dance Studio și cu invitatul lui special, Grigore Leșe. O nouă versiune a melodiei ‘Vagabondul vieții mele’ a fost oferită publicului din Baia Mare și telespectatorilor TVR de Horia Moculescu, Randi și Uddi. Iar Cezar Ouatu a cântat ‘Rise Like a Phoenix’, hitul care i-a adus Conchitei Wurst trofeul Eurovision în 2014. Și Lidia Isac, care reprezintă Republicii Moldova la Eurovision 2016, a venit la Baia Mare pentru a face cunoscută piesa cu care a câștigat selecția națională din Republica Moldova și cu care va participa la Stockholm — ‘Falling Stars’.

În finala Eurovision Romania 2016, publicul a votat timp de 60 de minute și numai el a decis cine va reprezenta România la Stockholm.

Despre Ovidiu Anton: A studiat canto și chitară de la 6 ani, iar apoi a absolvit școala de muzică la chitară clasică și pian. A câștigat numeroase premii de-a lungul timpului la festivaluri naționale de interpretare și compoziție. În 2005 a fost ales câștigător al emisiunii Școala Vedetelor de la TVR. A fost prezent în finala Eurovision România în 2010 împreună cu trupa în care activa. În 2012 și 2013 a participat la Eurovision cu piesele I Walk Alone și Run Away With Me Tonight, compoziții proprii. În 2015, Ovidiu Anton s-a numărat printre cei 12 finaliști Eurovision România cu melodia Still Alive, compusă de o echipă din Suedia, piesă cu care s-a clasat al treilea în finală.

*** Concursul cântecului european se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informațiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar și noutățile din țară și din străinătate pe subiectul Eurovision.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here