6 finaliști pentru 6 martie la Eurovision România

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian, Doru Todoruț feat. Irina Baianț sunt concurenții pe care îi vom vedea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, la finala națională a concursului Eurovision 2016 din 6 martie. Primii patru — Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena și M I H A I — au fost desemnați de juriul de specialitate, iar Vanotek feat. The Code & Georgian, precum și Doru Todoruț feat. Irina Baianț au fost votați de public.

Cu o melodie pe care a compus-o în zilele de proteste de după #colectiv, ‘o piesă din suflet, pentru suflete’ cum numește Ovidiu Anton ‘Moment of Silence’, cel care participă pentru a cincea oară la Eurovision a fost primul calificat în finala de duminică. În urma notelor obținute de la juriu, cel mai mare punctaj a fost al lui — 54 de puncte.

‘Pentru mine, a fost cel mai emoționant moment al serii. Designul de lumini, deși nu a fost un spectacol antrenant (nici nu avea nevoie), a fost impecabil’, a admis Zoli. ‘M-a emoționat până la lacrimi show-ul tău! Bravo!’, a spus și Cezar. ‘Piesa lui Ovidiu nu e rock, e muzică’, a concluzionat Horia Moculescu. Toți membrii juriului l-au lăudat pentru melodie, mesajul acesteia, dar și pentru show-ul de pe scenă.

Dream Walkers au obținut, în urma votului juriului, 47 de puncte. Cei patru tenori pe care compozitorul Cristi Faur îi îndrumă și pentru care a compus piesa Let It Shine au cules aplauze la scenă deschisă din partea publicului băimărean. Juriul a fost de asemenea impresionat de interpretarea lor, dar le-a reproșat lipsa unui show pe măsura interpretării și compoziției.

De la Delfinul de Aur la Ursulețul de Aur, și chiar Cerbul de Aur, pe la toate a trecut cu fruntea sus, ba chiar s-a ales cu premii importante. Mamaia copiilor sau X Factor i-au adus de asemenea recunoaștere. Florena a reușit în această seară să iasă în față cu melodia Behind The Shadows (compusă de Gabriel Hiuban și Laurențiu Duță, text Adam Powers), să ridice publicul în picioare în Sala Sporturilor de la Baia Mare și să treacă în finala Eurovision România cu 44 de puncte.

‘Un moment senzual. Pe Florena, dacă o ascult între o mie de concurenți, o recunosc’, a caracterizat Cezar momentul ei. ‘Începutul drumului tău este fantastic, sigur vei ajunge foarte sus’ — Alexandra Cepraga. Randi: ‘În sfârșit o producție sănătoasă, de 2016, felicitări!’, a exclamat Randi, lucru cu care Horia Moculescu s-a declarat total de acord. ‘Această construcție melodică este exclusiv din afara filonului românesc’. (Horia Moculescu). ‘A fost o fată extraordinară pe scenă. Ai putea să umpli scena mult mai bine, pe scenă pot să fie 6 persoane, conform regulamentului’, i-a recomandat Zoli Toth. ‘Vă mulțumesc, Baia Mare! A fost extraordinar pe scenă’, a spus Florena la încheierea momentului ei de pe scenă.

Cu un show ce include dansatori care au pe costumele lor negre circuite luminoase, și o melodie al cărei titlu, Paradisio, l-a visat, Mihai a reușit să obțină 33 de puncte. El este al patrulea finalist al Selecției Naționale 2016.

‘Show-ul lui Mihai aduce o stare. Complimente pentru diafragma lui Mihai’, a recunoscut Cezar. Horia Moculescu a fost de părere că, în ansamblu, show-ul lui Mihai a fost o surpriză, dar i-a făcut reproșuri pentru falsetul de la început. ‘Mihai este de departe dintre cele mai mari vedete ale Eurovision în România, dar mi-aș fi dorit ca, la 10 ani pe această scenă, să se fi reinventat. O coregrafie fantastică a lor, și o voce extraordinară a ta, din păcate separate. Artiștii trebuie să investească în show-ul lor, nu să aștepte să le cadă din cer’, a punctat și Zoli Toth.

Doi finaliști — salvați de votul publicului

984 de voturi din partea publicului i-au trimis pe Vanotek feat. The Code & Georgian în finala concursului Eurovision România. ‘I’m Coming Home e o piesă foarte modernă, bravo, felicitări, dar show-ul poate fi îmbunătățit’, a comentat Zoli Toth. ‘Piesei îi lipsește un lucru esențial — refrenul, cu care să plec din sală. E modernă, am remarcat-o de la preselecție’, a venit cu completări Horia Moculescu.

Doru Todoruț feat. Irina Baianț încheie lista finaliștilor Selecției Naționale. Ei au primit 852 de voturi de la telespectatori și șansa de a continua lupta pentru un loc pe scena de la Stockholm. ‘The Voice este o piesă bine scrisă și bine cântată de doi oameni frumoși’, a sintetizat Horia Moculescu.

Lista completă a punctejelor obținute concurenți în semifinala Eurovision 2016 va putea fi accesată pe eurovision.tvr.ro, unde sunt cele mai noi informații, fotografii și video atât de pe scena concursului, cât și din culise.

‘Emoție. Acesta este cuvântul cheie pentru spectacolul din această seară. Prestația artiștilor, mesajele transmise de aceștia, piesele și atmosfera creată de public au făcut din semifinala Eurovision România un show care ne obligă și mai mult pentru finala de duminică. Duminică ne vom întâlni din nou pe scena Selecției Naționale de la Baia Mare, când publicul își va alege reprezentantul pentru Stockholm’, a declarat Iulian Marciuc, producătorul evenimentului.

Regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul și producătorul Horia Moculescu, soliștii și producătorii muzicali Randi și Zoli Toth și contratenorul Cezar Ouatu formează juriul Selecției Naționale Eurovision 2016. Juriul este cel care și-a asumat selecția celor 12 melodii în show-ul de la Baia Mare și, împreună cu publicul, a decis și clasamentul semifinalei din 4 martie.

Membrii juriului au comentat în direct, după fiecare dintre cele 12 melodii interpretate de artiștii calificați în semifinala Eurovision din acest an. Horia Moculescu a analizat scriitura piesei, Cezar a comentat interpretarea vocală, Randi a făcut aprecieri referitoare la capacitatea fiecărei melodii de a deveni un hit, Zoli a vorbit despre orchestrația melodiilor din concurs și șansele pieselor de a obține un loc bun în finala de la Stockholm, iar Alexandra Cepraga despre mesajul cântecului și sonoritatea acestuia.

Cornel Ilie cu Vunk, Jo și Ioana Voicu — recitaluri inedite în seara semifinalei

După ce i-a luat la întrebări pe concurenți despre cine va câștiga concursul, dacă și cu ce i-a supărat juriul și cum s-au simțit în concurs, Jo a urcat pe scena mare pentru un recital aplaudat de publicul băimărean. Artista a interpretat în premieră live tv single-ul ‘Mesajul meu’.

Trupa Vunk și-a început recitalul pe scenă cu celebra ‘Pleacă’, al cărei intro a fost interpretat la vioară de Ioana Voicu. Tot alături de ea, Cornel Ilie a cântat pe scenă această melodie. ‘Numai la doi’, din repertoriul Vunk, a răsunat apoi în Sala Sporturilor din Baia Mare. Și tot cu Vunk, publicul prezent la spectacolul semifinalei a fredonat un alt hit al trupei ‘Iubește-mă de tot’. Recitalul Vunk s-a încheiat cu melodia ‘Așa, și?’, moment pentru care Ioana Voicu și Jo i s-au alăturat lui Cornel pentru un final în forță.

* * *

În finala Selecției Naționale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot. Show-ul va fi transmis în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.

* * *

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informațiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar și noutățile din țară și din străinătate pe subiectul Eurovision.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here