ISU Alba: Amenzi de peste 127.000 de lei pentru încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În perioada 26-28.02.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judetului Alba a organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni de control la spaţii cu afluenţă de persoane din categoría cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale din judeţul Alba.

Astfel, în perioada menționată s-au desfășurat 14 controale inopinate, derulate atât pe timp de zi, cât şi de noapte, unde cadrele Inspecţiei de Prevenire au depistat 69 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 7 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 36 sancţiuni contravenţionale, dintre care 25 avertismente şi 11 amenzi în valoare de 127.500 lei.

Principalele deficienţe au constat în: punere în funcţiune a construcţiilor fără a obţine în prealabil autorizaţiile de securitate la incendiu, scările de evacuare a utilizatorilor nu respectă cerinţele privind rezistenţa la foc și ce-a de-a doua cale de evacuare a utilizatorilor a fost blocată prin depozitarea de materiale.

În urma acestor acțiuni de control, nu au fost identificate spații pentru care să se impună aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți.

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judetului va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul Alba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here