Alba: Angajat al primăriei Sebeș, condamnat la închisoare cu suspendare

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Un angajat al Primăriei municipiului Sebeş a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la închisoare cu suspendare după ce, timp de doi ani, a eliberat, în fals, mai multor persoane, zeci de certificate fiscale în care a înscris date nereale privind cuantumul impozitelor datorate acestei unităţi administrative.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, CA Alba Iulia a dispus condamnarea inculpatului Groza Sorin la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual în formă continuată. Totodată, instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani. Decizia este definitivă.

În fapt, în calitate de referent în cadrul Primăriei Sebeş – Biroul Colectare şi Creanţe Bugetare, Sorin Groza a eliberat în fals, mai multor persoane, în perioada 2012-2014, un număr de 32 de certificate de atestare fiscală în care a înscris date nereale privind cuantumul impozitelor datorate Primăriei.

Dosarul a fost constituit ca urmare a depunerii unui denunţ la DGA, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba dispunând delegarea lucrătorilor S.J.A. Alba pentru efectuarea unor acte de urmărire penală.AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here