UPDATE Percheziții în opt județe! Prejudiciu de aproximativ 15.000.000 de lei, 27 de persoane la audieri

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

540.000 de lei, 15.500 de euro, documente contabile şi carduri bancare au fost ridicate de poliţişti, în urma percheziţiilor desfăşurate ieri, de polițiștii din Mureş, la persoane bănuite de implicare în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani./9 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

La data 2 martie a.c., aproape 170 de poliţişti sprijiniţi de 117 jandarmi, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au desfăşurat 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti.

Astfel, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, acte contabile, carduri bancare şi sume de bani, respectiv 540.000 de lei şi 15.500 de euro.

27 de persoane din judeţele Mureş, Harghita, Cluj, Sibiu, Braşov, Galaţi şi municipiul Bucureşti au fost conduse pentru audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 – 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita, prin intermediul unor cetăţeni maghiari, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani.

S-a stabilit totodată că între societăţile comerciale în cauză există o strânsă legătură, existând suspiciunea că aceste trei societăţi comerciale ar fi controlate şi coordonate în fapt de aceleaşi persoane, activitatea fiecăreia mutându-se, cu ocazia declarării lor inactive, succesiv.

În urma verificărilor fiscale efectuate în cauză, s-a constatat faptul că societăţile comerciale verificate, au aparenţa de societăţi de tip fantomă – neavând angajaţi în perioada în care au fost emise documentele în favoarea beneficiarilor, au furnizori care nu au declarat livrări către aceştia, nu au depus bilanţuri către organele fiscale şi nu deţin bunuri corporale.

Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei.

Faţă de 9 persoane, din judeţele Mureş, Cluj şi Harghita, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, să fie prezentaţi procurorului de caz cu propuneri legale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here