Harghita: Laboratorul de urgenţă al Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a devenit funcţional

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Laboratorul de urgenţă al Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a devenit funcţional începând de la miezul nopţii, fiind amenajat în 24 de ore. Decizia amenajării laboratorului a fost luată după ce contractul cu firma care a prestat timp de 15 ani aceste servicii nu s-a mai putut prelungi.

‘Începând de astăzi, de la ora 0.00, a intrat în funcţiune noul punct de laborator amenajat în circa 24 ore, în incinta spitalului şi care, în momentul de faţă, cu mici disfuncţionalităţi, este funcţional. Disfuncţionalităţile sunt inerente oricărui început şi mai ales unui început aşa, în trombă, dar nu au fost probleme majore. Eu sunt foarte bucuros şi foarte mândru de ceea ce am reuşit să realizăm aici, împreună cu echipa şi cu firma care s-a angajat într-o astfel de lucrare, care nu este de neglijat nici din punct de vedere economico-financiar’, a declarat pentru AGERPRES managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Demeter Ferenc.

Acesta a dat asigurări că pacienţii nu au avut de suferit şi a mulţumit angajaţilor spitalului, care s-au alăturat efortului de a rezolva problema.

‘Sunt mulţumit, uşurat şi satisfăcut şi chiar în glumă pot să spun că sunt recunoscător şi firmei care a provocat această situaţie, pentru că mi-am dat seama că am o echipă pe care pot să contez. (…) A fost un efort colectiv şi un exemplu de dăruire din partea angajaţilor noştri’, a spus dr. Demeter.

Managerul spitalului a punctat faptul că nu a putut accepta oferta firmei care a realizat în ultimii 15 ani analizele de laborator şi care a spus că va presta acest serviciu gratis, timp de câteva zile, întrucât aceasta este implicată într-un proces de achiziţie publică aflat în derulare.

‘Soluţia propusă de ei nu poate fi o soluţie, pentru că noi nu putem primi servicii gratuite de la o firmă a cărei ofertă financiară este într-un proces de achiziţie publică în derulare’, a precizat Demeter.

Referitor la faptul că şi firma care a amenajat laboratorul de urgenţă este implicată în procesul de achiziţie publică, managerul a explicat că ‘există un contract de prestări de servicii, în condiţiile legii’.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a declanşat anul trecut licitaţia pentru desemnarea laboratorului care va efectua analizele medicale, fiind declarată câştigătoare o firmă din Bucureşti, alta decât cea care a prestat acest serviciu în ultimii 15 ani. Firma care a pierdut licitaţia a contestat de mai multe ori deciziile comisiei de atribuire, pe motiv că firma câştigătoare practică preţuri incorecte şi nejustificat de mici. În prezent, procesul de desemnare a câştigătorilor se află în derulare.

Întrucât firma care presta până în prezent serviciile de laborator nu a fost de acord cu prelungirea contractului până la finalizarea procedurii, conducerea spitalului a luat decizia amenajării unui laborator, unde sunt efectuate analizele de urgenţă, cele de rutină fiind trimise la Bucureşti. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here