Alba: Producătorii de produse tradiționale susțin că ministrul Agriculturii le-ar fi adus mari prejudicii de imagine și financiare

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România (FNPPTR) susţin că ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, ar fi creat mari prejudicii de imagine şi financiare acestei categorii de producători prin declaraţia dată cu privire la firma din Argeş, unde inspectorii sanitar-veterinari au găsit E-coli într-un lot de 25 de kilograme de brânză, scrie AGERPRES.

“Prin declaraţia dumneavoastră aţi creat mari prejudicii de imagine, cât şi financiare producătorilor de produse tradiţionale din România. Produsele tradiţionale româneşti nu aveau nicio legătură cu acest scandal (e-coli)”, se arată într-un memoriu transmis joi ministrului agriculturii de către preşedintele FNPPTR, Călin Mătieş.

Acesta îi solicită “insistent” ministrului Achim Irimescu să dea o “dezminţire” în presă cu privire la declaraţia pe care demnitarul ar fi dat-o în acest caz, respectiv că “s-a găsit brânză infestată cu E-coli la un producător de produse tradiţionale”.

“Vrem să vă spunem că producătorul Lactate Brădet nu a produs şi nu a comercializat niciodată produse tradiţionale”, după cum ar fi declarat administratorul societăţii, Marius Badea, potrivit memoriului.

O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeş conţine bacteria E-coli, a declarat luni, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

“În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care comercializează şi produse tradiţionale”, a explicat Irimescu.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii a afirmat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că informaţia referitoare la depistarea lotului de brânză contaminată cu E-coli a dat-o în mod absolut transparent.

În opinia şefului de la Agricultură, se face ”o confuzie imensă între valori”. El admite că nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată şi cazurile bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic, însă subliniază că lotul de brânză de 25 de kilograme provenit de la fabrica Lactate Brădet din Curtea de Argeş nu a mai fost găsită nici la producător, nici în unităţile de comercializare, ceea ce înseamnă că aceasta fusese cumpărată.

“Eu o să vă spun cum se vede situaţia de la mine şi de ce am decis să fiu atât de transparent. În primul rând, cred că se face o confuzie imensă între valori. Nu cred că putem pune în balanţă viaţa unor copii cu orice altceva. Nu cred că este un mod corect şi moral a vedea astfel lucrurile. Desigur, nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată şi cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sănătăţii să ducă la capăt ancheta. Însă, din informaţiile pe care le aveam când am ieşit public, rezulta că lotul de brânză de 25 kg de la fabrica respectivă NU A MAI FOST REGĂSITĂ NICI LA PRODUCĂTOR, NICI LA UNITĂŢILE DE COMERCIALIZARE. Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că acea cantitate de brânză SE AFLĂ ÎN FRIGIDERUL OAMENILOR! Chiar în momentul în care eu făceam declaraţia, această brânză infestată cu E-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia NU ŞTIAU CE AU ÎN FRIGIDER ŞI CE PUTEAU SĂ LE DEA COPIILOR! Sper că nu a fost afectat grav un producător, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII şi asta moral îmi dă linişte. În cazul în care ar fi fost afectaţi alţi copii, mi s-ar fi reproşat că am ştiut numele producătorului ş l-am tăinuit”, a scris ministrul Agriculturii pe contul său de Facebook. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here