O delegație din Coreea, în vizită la Cluj! Scopul: Dezvoltarea de noi relații în domeniul agricol

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O delegație din Coreea a fost primăt astăzi de către Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István. În cadrul vizitei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a prezentat membrilor delegaţiei coreene activitatea Clusterului AgroFoodInd, cluster menit să reunească cei mai importanţi actori ai sectorului agro-industrial clujean, producători agricoli clujeni, procesatori şi, nu în ultimul rând, mari companii de retail. De asemenea, în vederea intensificării oportunităţilor de colaborare din sectorul agro-industrial clujean, vicepreşedinte Vákár István a adresat şi o invitaţie de participare la cea de-a XXII-a ediţia a unuia dintre cele mai importante târguri agrare din această zonă a Europei – Agraria.

Totodată, în cadrul întâlnirii, delegaţiei coreene i-a fost prezentată organizarea teritorial-administrativă a judeţului Cluj, potenţialul economic şi investiţional al Clujului, precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj. În acest context, membrii delegaţiei străine au fost interesaţi în special de modul de funcţionare a Parcurilor Industriale „Tetarom” şi de facilităţile pe care acestea le oferă potenţialilor investitori, o bună oportunitate de afaceri fiind apreciată componenta de energie regenerabilă, fotovoltaică, a parcului industrial Tetarom IV.

„Scopul întâlnirii de azi a fost acela de a dezvolta noi relaţii de colaborare în domeniul agricol între judeţul Cluj, prin intermediul Clusterului Agro Food Ind, şi organizaţii omoloage din cele două regiuni din Coreea. Urmează ca, în viitor, să dăm consistenţă acestui demers, prin aprofundarea colaborării şi identificarea unor proiecte comune, în special în domeniul agricol şi al energiei regenerabile”, a precizat Vákár István.

Având în vedere atuurile pe care cele două regiuni coreene le au în ceea ce priveşte industria metalurgică, nu în ultimul rând, consilierul judeţean Ivan Ilarie a propus realizarea unei colaborări în domeniul construcţiei de vehicule rutiere între firme industriale coreene şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Pe durata vizitei la Cluj, delegaţia coreeană a mai vizitat Clusterul Agro-Food-Ind, Clusterul Cluj Innovation Park, precum şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj,

Reamintim faptul că între Judeţul Cluj şi Republica Coreea de Sud mai există şi alte relaţii de colaborare, din luna octombrie 2014 fiind semnat un memorandum de înţelegere cu Provincia Gyeongsangbuk-Do din Republica Coreea de Sud, memorandum care vizează în principal consolidarea cooperării bilaterale prin intermediul colaborării şi activităţilor de schimb între cele două părţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here