De anul viitor, Braşovul va avea un Liceu Sportiv cu toate facilităţile necesare

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Administratorul public Miklos Gantz a verificat modul în care au demarat lucrările de reabilitare a clădirii în care a funcţionatul fostul Grup Şcolar de Alimentaţie Publică.

,,Reparaţiile capitale au drept scop reamenajarea acestei clădirii pentru a fi propice desfăşurării activităţii de învăţământ. Se vor executa lucrări de termoizolare a clădirii, prin montarea de termosistem, prin înlocuirea tâmplăriilor de la ferestre şi uşi cu tâmplării de PVC sau aluminiu, cu geam termopan. Vom reface toate zugrăvelile, monta parchet nou şi vom reface în totalitate grupurile sanitare. Imobilul va avea 17 săli de clasă, şase grupuri sanitare, 14 cabinete, dar şi spaţii pentru cancelarie şi birouri administrative. Investiţia este finanţată de la bugetul local, iar valoarea lucrărilor este de 1,7 milioane de lei, inclusiv TVA. Conform contractului, reparaţiile trebuie încheiate cel mai târziu în luna februarie a anului viitor.” a declarat Miklos Gantz.

Referitor la destinaţia acestei clădiri, primarul George Scripcaru a declarat că după finalizarea lucrărilor, aici va funcţiona Liceul cu Program Sportiv ,, Ne dorim să le asigurăm elevilor de la Liceul Sportiv toate condiţiile în ceea ce priveşte pregătirea şcolară şi sportivă. În acest moment, LPS funcţionează în două spaţii, clasele IX-XII pe str. Poarta Schei, iar clasele I-VIII pe str. Cocorului. Imobilul de pe Poarta Schei este retrocedat, astfel că această clădire de pe strada Zizinului este cea mai bună soluţie să avem toate clasele într-un singur loc şi să le oferim elevilor cele mai bune condiţii, mai ales că avem în apropiere şi facilităţile sportive necesare, sală de sport, stadion, iar în viitorul apropiat să sperăm să demarăm şi construirea unei săli de sport de mari dimensiuni, pe modelul celei de la Şcoala Gimnazială nr. 11. Îmi doresc foarte mult ca proiectul nostru pentru dezvoltarea sportului de masă să capete contur şi să îşi arate rezultatele, iar investiţia în pregătirea acestor elevi este una dintre soluţiile pentru realizarea acestui obiectiv.

Descrierea lucrărilor:

  1. Termoizolarea faţadelor:

Prin executarea lucrărilor de reabilitare termica se doreşte asigurarea condiţiilor corespunzătoare de confort termic a spaţiilor existente.

Pentru executarea termosistemului faţadelor, se vor realiza lucrări de desfacere a finisajelor existente la pereţi şi soclu până la cărămidă, respectiv BCA doar în zonele deteriorate.

La lucrările de desfacere a tencuielilor de pe faţadele clădirii nu se vor folosi ciocane pneumatice, baroase, răngi care pot produce vibraţii şi pot duce la pierderea stabilităţii unor elemente structurale.

După îndepărtarea finisajelor exterioare de pe faţadele clădirii, se va realiza termosistemul care să respecte cerinţele Raportului de Audit Energetic si a Normativului C107-2010 privind izolarea faţadelor.

B. Lucrări interioare

În vederea asigurării confortului termic, clădirile vor fi termoizolate şi în interior, astfel: placa de la parter realizată din mozaic turnat se va bucerda (procedura de transformare a suprafeţelor lucioase, alunecoase, în suprafeţe aderente) şi se va izola cu placi din polistiren extrudat de mare densitate, având grosimea de 5 cm, peste care se va executa o şapă slab armată.

Finisarea pardoselilor de la parter din cele 3 pavilioane se va face cu gresie rectificată, antiderapantă, rezistentă la uzură, pe holuri, în spaţiile cu public şi în grupurile sanitare.

În spaţiile pentru birouri pardoseală se va finisa cu parchet triplustrat, de trafic intens cu grosimea de 12 mm, inclusiv plintele cu accesoriile de prindere. Parchetul va fi montat peste şapa autonivelantă şi folia termoizolantă de 6 mm, prevăzută cu folie de aluminiu. Se vor executa lucrări de reparaţii la pereţi şi tavane, uşile interioare vor fi schimbate.

Toate ferestrele exterioare din lemn vor fi înlocuite cu tâmplărie din profile de PVC, pentacameral, cu rupere de punte termică, prevăzută cu geam termorezistent.

Uşile principale de acces se vor înlocui cu uşi din profile de aluminiu pentacameral, cu rupere de punte termică, cu geam termorezistent, cu motive decorative sablate, acolo unde este cazul.

Pentru înlăturarea apelor meteorice de lângă clădire se va reface panta de 3% a trotuarului de gardă, către terenul natural amenajat, iar etanşeizarea între soclul clădirii şi trotuarul de gardă se va realiza cu un cordon din cauciuc cu proprietatea de dilatare la contactul cu apa, nepermiţând infiltrarea acesteia la elementele de rezistenţă ale clădirii.

Se va reface în totalitate instalaţia electrică, se vor monta corpuri de iluminat, prize şi întrerupătoare noi.

Grupurile sanitare vor fi utilate cu obiecte sanitare şi instalaţii aferente noi, şi va fi înlocuită gresia şi faianţa existentă.

Instalaţia interioară de încălzire este desfiinţată în totalitate, se vor monta corpuri de încălzire din oţel şi instalaţie de distribuţie agent termic.

La nivelul hidroizolaţiei terasei, se impune refacerea soluţiei existente, precum şi a sistemului de scurgere pluvial.

Valoare lucrări: 1.673.760,00 lei cu TVA inclus

Contribuţie buget local: 100%

Durata de implementare proiect: 12 luni

Termen de finalizare: februarie 2017

Predarea amplasamentului: 16.02.2016

Constructor: S.C. Proville SRL

Proiectant: SC Prompt Invest SRL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here