Alba: Ploaia cu microparticule căzută în mai multe localități, urmare a unei furtuni de nisip din Sahara

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ploaia însoţită de microparticule albe înregistrată în cursul serii de luni care a produs îngrijorare în rândul locuitorilor din mai multe oraşe şi comune din Alba ar fi fost cauzată de o furtună de nisip din Sahara, susţin comisarii de mediu.

Şeful Comisariatului Judeţean Alba al Gărzii de Mediu, Dănuţ Hălălai, a declarat, marţi, că, în urma unui apel telefonic primit în cursul serii de luni de la un localnic din Sebeş, trei comisari s-au deplasat pe platforma industrială a oraşului.

‘Nu am depistat niciun fel de probleme în ceea ce priveşte o abatere de la legislaţia de mediu. În acelaşi timp (în perioada inspecţiei de la Sebeş – n.r.) am fost informaţi despre apariţia acestui fenomen şi în alte zone din judeţ, ceea ce a dus la concluzia că a fost un fenomen meteorologic. Urmează să vedem exact după discuţia cu Administraţia Naţională de Meteorologie. Din primele cercetări, (…) acest fenomen a apărut din cauza unei furtuni de nisip sahariene’, a spus Dănuţ Hălălai.

O ploaie însoţită de microparticule albe, care s-au depus cel mai vizibil pe maşini, i-a îngrijorat, luni seara, pe localnicii din mai multe oraşe şi comune ale judeţului Alba, care şi-au exprimat teama pe reţelele de socializare privind o eventuală poluare. Fenomenul a fost constatat în oraşe ca Sebeş, Aiud, Zlatna, dar şi în comune din apropierea acestora.

Localnici din Sebeş au avansat ideea că ar fi o poluare cu rumeguş, provocată de activitatea de pe platforma industrială a oraşului. Mulţi dintre oameni au susţinut că, în afară de depunerea de microparticule, s-a simţit şi un miros care făcea aerul irespirabil. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here