SIBIU: Zeci de eprubete cu sânge, aruncate la marginea Drumului Național 14 B

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Autorităţile sibiene încearcă să afle cine a aruncat zeci de eprubete cu sânge pe marginea DN14 B, în localitatea Blăjel din nordul judeţului Sibiu, aceste eprubete fiind descoperite întâmplător de un localnic, conform AGERPRES.

Deocamdată nu se ştie dacă eprubetele conţin sânge uman sau de la animale. Specialiştii pot spune doar că aceste eprubete au fost abandonate pe marginea drumului, de mai mult timp.

“Pe Drumul Naţional 14 B între Mediaş şi Blăjel s-au deplasat reprezentanţi ai Serviciului Control în Sănătate Publică ? DSP Sibiu, Primăriei comunei Blăjel, Poliţiei Locale Blăjel şi ai Gărzii de Mediu ? Comisariatului Judeţean Sibiu. Pe suprafaţa incriminată s-au depistat eprubete, vacutainere, teste rapide şi pipete, multe din recipiente fiind sparte. Acestea se pare ca au fost îngropate în urma cu mai mult timp, găsindu-se inclusiv recipiente îngropate în sol. Pe unele există etichete deteriorate care au număr notat cu marker unele coduri. O parte conţin sânge coagulat, o parte sânge necoagulat, probabil recoltat cu anticoagulant, deocamdată nefiind stabilită natura sângelui”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, emis luni.

Cei de la Medicina Legală urmează să decidă dacă este vorba de sânge de la oameni sau de la animale.

Un reprezentant al Primăriei Blăjel a supravegheat luni, zona, până s-au strâns aceste eprubete. Tot Primăria Blăjel trebuie să dezinfecteze locul unde au fost descoperite eprubetele. Garda de Mediu a contactat deja o firmă de colectare deşeuri periculoase în vederea salubrizării zonei, potrivit comunicatului remis luni. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here