Sălaj: Prefectul și-a anunțat demisia pentru a putea candida la Primăria Zalău

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, şi-a anunţat demisia luni, într-o conferinţă de presă, făcând publică intenţia de a candida pentru postul de primar al municipiului Zalău, din partea PSD.

“Mâine dimineaţă, cu Poşta Specială, voi transmite Guvernului României, via Ministerul Afacerilor Interne, solicitarea mea de încetare a detaşării pe funcţia de prefect a judeţului Sălaj. (…) Intenţia mea este de a participa la competiţia pentru primăria municipiului Zalău şi, în acest sens, după ce va apărea în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern privind încetarea mandatului de prefect, mă voi reînscrie în partidul din care am plecat în urmă cu trei ani (PSD n.r.) şi voi participa la toate etapele de validare a candidaturii, în forurile statutare ale partidului”, a declarat Ionel Ciunt.

Ionel Ciunt, ce a ocupat funcţia de prefect începând cu martie 2015, a precizat că printre provocările mandatului său s-au numărat organizarea a două tururi de alegeri, inundaţiile din 2015, dar mai ales semnarea ordinelor de încetare a mandatelor de primari pentru patru edili din judeţ, fiind primul prefect care s-a confruntat cu această situaţie.

Referitor la persoana care îl va urma în funcţie, prefectul a subliniat că şi-ar dori o profesionalizare a funcţiei publice, chiar dacă ştie că liberalii din judeţ au deja o propunere, Virgil Ţurcaş, un medic veterinar care a mai fost prefect al Sălajului.

În opinia sa, o persoană potrivită pentru funcţia de prefect este un fost subprefect al judeţului, Marin Niţu, singurul din Sălaj care este membru al Corpul Înalţilor Funcţionari Publici. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here