Brașovenii care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amendați de polițiști

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

41 de șoferi sancționați pentru parcare ilegală pe locurile persoanelor cu dizabilități, asta, în contextul în care Poliția Locală i-a sfătuit de mai bine de două săptămâni să evite acest lucru.

5500 de lei! Este cuantumul amenzilor aplicate de către rutieriștii locali, conducătorilor auto care și-au lasat mașinile pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

Printre atribuțiile pe care le are Poliția Locală se numără și aceea de a verifica modul în care sunt folosite locurile de parcare special amenajate pentru cei aflați în dificultate, astfel că, rutieriștii locali au urmărit dacă și reglementările legale în domeniu sunt respectate de către șoferi. Altfel spus, rutieriștii de la Locală nu supraveghează doar dacă mașinile sunt parcate în locurile anume amenajate și semnalizate, ci și dacă perimetrele atribuite persoanelor cu deficiențe sunt folosite așa cum prevăd normativele.

Așadar, șoferii care au primit sancțiuni pentru că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități nu au ținut cont de sfaturile Poliției Locale, motiv pentru care suntem nevoiți să arătăm că în cele peste două săptămâni derulate de la avertizările făcute public șoferilor, în municipiul Brașov, în special pe zona Centrului Istoric, au fost aplicate 41 de sancțiuni (din care 14 au fost avertismente, restul amenzi) la HCL 251/2005 privind Regulamentul de organizare și funcționare al sistemului de parcare din municipiul Brașov (art 25 lit. C).Valoare totală a amenzilor aplicate în toată această perioadă a fost de 5500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here