Prioritatea Anului 2016 – Siguranța Cetățeanului! Peste 7.000 de polițiști, zilnic, în trafic, în acest weekend

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Din ordinul ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, șeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu a dispus ca, în acest sfârşit de săptămână, aproximativ 7.000 de poliţişti să acţioneze zilnic, în sistem integrat, alături de celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (polițiști de frontieră, cei de la imigrări, jandarmi și pompieri),  pentru siguranţa cetăţenilor.

În contextul în care, obiectivul prioritar al Ministerului Afacerilor Interne, și pentru anul 2016, îl constituie creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, conform ordinului ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, de intensificare a acţiunilor în această perioadă, șeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu a dispus ca aproximativ 7.000 de poliţişti să acţioneze zilnic, la nivel naţional, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Dintre aceştia, 4.434 sunt de la ordine publică, 1.446 de la poliţia rutieră, 637 de la poliţia transporturi, 867 de la investigaţii criminale, restul aparţinând altor structuri ale poliției.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au constatat 460 de infracţiuni, 22 fiind fapte de natură judiciară, 181 încălcări ale ordinii şi liniştii publice, 52 ale regimului vizând materiile explozive, 29 de infracţiuni la regimul transporturilor, iar 176 au fost infracţiuni la regimul rutier

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 13.554 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.580 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 301 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 223 la legislaţia privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 87 la domeniul silvic şi 10 la regimul vânătorii şi al armelor.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 1.441.322 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate 34 de arme, 676 de muniţii, material lemnos, precum şi patru mijloace de transport.

De asemenea, în numai 24 de ore, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 9.811 sancţiuni contravenţionale, 4.098 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar 146 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune).

Totodată, au fost reţinute 556 de permise de conducere, dintre care 170 pentru consum de alcool și 153 pentru viteză, fiind retrase şi 209 certificate de înmatriculare auto.

În cadrul activităţilor, poliţiştii de la transporturi au identificat 416 călători care circulau fraudulos, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 3.846 de lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale au depistat 17 persoane date în urmărire, fiind puse în executare 16 mandate şi sentinţe.

În cadrul Planului de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Poliţia Română acționează în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (polițiști de frontieră, cei de la imigrări, jandarmi și pompieri),  pentru siguranţa cetăţenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here