Brașov: Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la șase ani de închisoare cu executare

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Magistraţii Curţii de Apel Braşov l-au condamnat vineri la şase ani de închisoare cu executare pe fostul deputat de Galaţi Mihail Boldea.

Sentinţa poate fi contestată în termen de 10 zile de la primirea acesteia, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecătorul Răzvan Dicu.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul deputat Mihail Boldea pentru mai multe fapte de corupţie, printre care şi şantaj şi spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Costache Roşca, fost Roşca Caloenescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Valentina Cojocaru şi Matei Oprea, administratori la SC Fitoplant 2007 SRL Bucureşti, Mircea Marosy, administrator la SC Delconi SRL şi SC Derek 1 SRL Galaţi, Ionel Mihăilă, persoană fizică autorizată la Cabinetul individual de contabilitate ”Mihăilă Ionel” Galaţi.

DNA susţine că, în perioada mai 2000 – mai 2007, Matei Oprea, de profesie pilot aeronave, şi Valentina Cojocaru, în calitate de asociaţi şi administratori ai SC Fitoplant şi ulterior ai SC Fitocom Serv, s-au asociat în scopul săvârşirii de infracţiuni, având ca rezultat obţinerea în mod fraudulos a suprafeţei de 39,61 ha, situată în extravilanul comunei Vânători, jud. Galaţi, aparţinând SC Aviaţia Utilitară Tuzla SA, în vederea valorificării acestui teren.

Aceştia au fost sprijiniţi în demersurile lor de Mihail Boldea, Mircea Marosy şi Costache Roşca, acesta din urmă înlesnindu-le dobândirea şi valorificarea prin dezmembrare a terenului. Prejudiciul stabilit în acest caz este de peste 21 milioane euro. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here